Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024
Edició 2111

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 06 de maig del 2024

ERC aclareix que és “viable” una llei d’amnistia abans de la investidura

Des d'ERC avisen que la desjudicialització és un "punt d'inici", però "insuficient" perquè els vots dels seus diputats investeixin Sánchez

|

- Publicitat -

Assolir la llei d’amnistia abans de la hipotètica investidura de Pedro Sánchez és “del tot viable”, assegura ERC. El partit ha esclarit les declaracions que el passat dimecres, 13 de setembre, va fer la diputada republicana i encarregada de les negociacions Teresa Jordà en una entrevista a RTVE. Fonts del partit republicà asseguren a l’ACN que fer realitat la llei d’amnistia només depèn de la “voluntat política” i que “no té res a veure amb terminis de tramitacions”.

Jordà, en una entrevista en directe emesa el passat dimecres, va demanar un “compromís ferm, signat i amb un calendari” si no és possible aprovar la llei d’amnistia abans de l’eventual investidura del líder del PSOE. “Si es possible, oli amb un llum. I si no és possible, un compromís ferm, signat, amb calendari i la voluntat política que es portarà a terme”, va dir Jordà. Unes declaracions que van despertar la polèmica i la indignació als altres partits independentistes, que van veure-ho com una “rebaixa” del preu de la investidura abans que aquesta tingui lloc, i que criticaven, precisament, que els republicans abaixessin el preu abans d’obrir les converses amb els socialistes.

Publicitat

Ara, el partit matisa aquestes declaracions, i des d’ERC avisen que la desjudicialització és “insuficient” perquè els vots dels seus diputats investeixin Sánchez i que és un “punt d’inici”.

Et pot interessar  La JEC expedienta el conseller de Salut Manel Balcells per unes visites a centres sanitaris dies abans de la campanya
Publicitat

Opinió

Minut a Minut