Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

ERC acceptarà l’acord de la llei audiovisual si garanteix quotes suficients de producció i doblatge en català

|

- Publicitat -

ERC aspira a tancar un acord sobre la presència del català a la Llei audiovisual que prepara el Gobierno abans d’abordar a fons una eventual aprovació dels pressupostos generals de l’Estat per al 2021. Fonts del grup parlamentari a Madrid apunten que l’acord servirà com a “acte de bona fe” per part dels socialistes de cara als comptes, que arriben al Congreso aquest dimecres i tenen el seu primer gran escull en la votació de les esmenes a la totalitat.

Els republicans adverteix que seran “intransigents” perquè la Llei doni compliment al criteri del Parlament i s’estableixin quotes suficients de producció i doblatge en català, tot i que no parlen encara d’un percentatge concret. “Ens hi juguem centenars de llocs de treball i es tracta de blindar una llengua negociant un percentatge obligat de producció audiovisual en català”, han apuntat.

Publicitat

El Gobierno de Sánchez espera obtenir de nou el suport de les formacions que van permetre l’aprovació dels anteriors: ERC, PDeCAT, PNB, Bildu, Més País, Compromís, Teruel Existe, NC i PRC: 188 vots. Segons els republicans, el PSOE buscarà assegurar els acords per a l’aprovació dels pressupostos abans de parlar d’altres qüestions, però ERC vol invertir l’ordre per obtenir abans un acord a la llei audiovisual. “Qui té pressa són ells”, apunten fonts de la formació, que recorden que un cop Cs ha quedat eliminada de l’aritmètica, al PSOE “no li queda alternativa” que buscar una entesa amb ERC.

Et pot interessar  Aragonès replica Puigdemont: “Es rendeix qui abandona el Govern a mitja legislatura i vota contra els pressupostos"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut