Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

[Entrevista Vídeo] Graupera: “Les primàries han de servir per fer aflorar el talent que l’independentisme va demostrar l’1 d’octubre”

Considera un error plantejar una república digital per por al feixisme espanyol

|

- Publicitat -

Jordi Graupera considera que a les diades dels últims anys i l’1 d’octubre s’ha visibilitzat molt  talent en l’independentisme i que el propòsit de les primàries és fer aflorar-lo al servei del país. Considera que els partits polítics són importants però la seva actuació va lligada als sous que han de pagar. I aquesta és una de les raons per la qual ha decidit presentar-se a les primàries Barcelona impulsades per l’assemblea i que ja compta amb diversos precandidats.

En una entrevista a TV La República, Graupera ha explicat que no s’ha inscrit al Consell per la República perquè no creu que sigui un instrument útil. Considera un error plantejar una república digital per por al feixisme espanyol, i afirma que fer creure que es pot fer una república digital sense territori és un brindis al sol.

Publicitat

L’entrevista no només ha servit per analitzar l’estat del procés independentista, ja que també ha servit per parlar de Barcelona. Graupera ha apostat per augmentar la freqüència de la xarxa d’autobusos ortogonal a cada  3 minuts, per les superilles ‘ben fetes i on tenen sentit’, i per prendre mesures urgents  amb habitatge. Com a exemple de mesura urgent ha explicat que s’ha d’estudiar quins dels 14.000 locals comercials buits que hi ha ara mateix a la ciutat es podrien habilitar per viure-hi amb un decret d’emergència.

Aquesta proposta a curt termini aniria lligada amb més propostes a mitjà i llarg termini que passarien per construir habitatge assequible als solars buits de l’Ajuntament i en fer un gran canvi urbanístic a tot l’entorn del Besòs per a convertir-lo en un conjunt barris atractius i amigables.

Et pot interessar  'Alhora', la candidatura conjunta de Ponsatí i Graupera, aconsegueix els avals necessaris per presentar-se al 12-M

L’entrevista també ha servit per parlar d’Ernest Maragall i de Neus Munté, per saber si pactaria amb la CUP Barcelona i per conèixer que una de les seves inspiracions per presentar-se a les primàries  ha estat l’actual alcaldessa Ada Colau.

Jordi Graupera ha volgut convidar a tots els lectors i espectadors de La República al concert que celebren aquest dimecres dia 14 de novembre a les 10:30h amb David Carabén, Roger Mas, Sanjosex, Bikimel i Guillamino DJ a la sala Suite 191 (C/ Aribau, 191), que servirà per finançar la seva campanya a les Primàries independentistes de Barcelona i serà el tret de sortida de la  campanya. Podeu comprar  les entrades en aquest enllaç 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut