Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 21 de maig del 2024
Edició 2125

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 21 de maig del 2024

Entitats internacionals de periodistes denuncien la “desproporcionalitat” de la investigació a Jesús Rodríguez pel Tsunami

|

- Publicitat -

Diverses organitzacions internacionals de periodistes s’han unit en un manifest coordinat per l’entitat Media Freedom Rapid Response que denuncia la persecució política que la justícia espanyola fa contra el periodista Jesús Rodríguez, qui recentment va exiliar-se a Suïssa arran de la seva imputació per terrorisme en el cas del Tsunami Democràtic.

El text, que està signat per cinc organitzacions internacionals, reclama aturar immediatament la investigació pel Tsunami Democràtic contra Rodríguez i alerten que aquesta “pot estar políticament motivada”, a la vegada que pot ser un intent per a restringir la llibertat de premsa. 

Publicitat

Reclamen aturar la investigació i una “revisió creïble” del cas per garantir que es compleixen els drets fonamentals

Les entitats consideren que la investigació per terrorisme és “desproporcionada” i “criminalitza la dissidència sota disfressa de legislació antiterrorista”. Així, el text demana a les autoritats espanyoles “aturar immediatament la investigació” i fer una “revisió creïble” del cas per “garantir que es compleixen els drets humans fonamentals, inclosa la llibertat d’expressió i la proporcionalitat”. “Seguirem molt de prop la investigació”, apunten.

El manifest, signat per cinc organitzacions internacionals de periodistes, apunta que la investigació contra Rodríguez pel Tsunami “pot estar políticament motivada i pot ser un intent de restringir el seu periodisme“. Les organitzacions ho argumenten amb el fet que la investigació es va fer pública en el marc “d’un pla d’amnistia públicament divisiu” i tenint en compte els treballs del periodista que “exposen crims policials”.

Et pot interessar  La injustícia espanyola prorroga el secret de sumari del 'cas Volhov' fins al juliol
Publicitat

Opinió

Minut a Minut