Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Entitats independentistes d’Osona impulsen un pacte per fer efectiu “el més aviat possible” el mandat de l’1-O

|

- Publicitat -

Diverses entitats independentistes de la comarca d’Osona han impulsat un pacte amb voluntat d’estendre’l arreu de Catalunya per fer efectiu “el més aviat possible” el mandat de l’1-O. Es tracta d’una proposta ciutadana que considera que la societat civil “var parlar clar” el dia del referèndum i que acusa els partits polítics d’haver-se “allunyat” de l’objectiu de “fer efectiva” la república catalana. Alhora, els impulsors del pacte entenen que la decisió de proclamar la independència “és només del poble” i per això insten la ciutadania a mobilitzar-se a través “d’accions no violentes, desobediència civil i resistència pacífica” fins a aconseguir aixecar la suspensió de la Declaració Unilateral d’Independència del 27 d’octubre del 2017.

Entre les entitats impulsores del pacte hi ha la Cambra d’Osona, la Intersindical d’Osona i el Ripollès, el CDR Alt Ter, l’ANC Osona, Òmnium Cultural Osona i la Local de Vic del Consell per la República.

Publicitat

El pacte preserva la independència i llibertat d’acció de les entitats que l’han signat i és un “punt de trobada” per reforçar les seves accions i línies de treball.

Els impulsors comencen ara una fase d’adhesions i subratllen que el pacte no té interlocutors directes ni representants, pren les decisions en assemblea i s’expressa públicament de forma periòdica a través de les xarxes.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut