Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Entitats independentistes d’Osona impulsen un pacte per fer efectiu “el més aviat possible” el mandat de l’1-O

Insten la ciutadania a mobilitzar-se a través “d’accions no violentes, desobediència civil i resistència pacífica”

Agències 04/11/2020
Pla general del municipi d'Espinelves, a Osona. Imatge publicada el 28 de novembre del 2019. (Horitzontal)

Diverses entitats independentistes de la comarca d’Osona han impulsat un pacte amb voluntat d’estendre’l arreu de Catalunya per fer efectiu “el més aviat possible” el mandat de l’1-O. Es tracta d’una proposta ciutadana que considera que la societat civil “var parlar clar” el dia del referèndum i que acusa els partits polítics d’haver-se “allunyat” de l’objectiu de “fer efectiva” la república catalana. Alhora, els impulsors del pacte entenen que la decisió de proclamar la independència “és només del poble” i per això insten la ciutadania a mobilitzar-se a través “d’accions no violentes, desobediència civil i resistència pacífica” fins a aconseguir aixecar la suspensió de la Declaració Unilateral d’Independència del 27 d’octubre del 2017.

Entre les entitats impulsores del pacte hi ha la Cambra d’Osona, la Intersindical d’Osona i el Ripollès, el CDR Alt Ter, l’ANC Osona, Òmnium Cultural Osona i la Local de Vic del Consell per la República.

El pacte preserva la independència i llibertat d’acció de les entitats que l’han signat i és un “punt de trobada” per reforçar les seves accions i línies de treball.

Els impulsors comencen ara una fase d’adhesions i subratllen que el pacte no té interlocutors directes ni representants, pren les decisions en assemblea i s’expressa públicament de forma periòdica a través de les xarxes.