Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2104

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Entitats ecologistes i juvenils s’organitzen per a manifestar-se el 8 de juny a Barcelona davant “la crisi ecosocial”

Sota el lema 'Salut, Terra, Futur', les entitats exigiran posar fi a la massificació turística, les desigualtats territorials i l'especulació amb els recursos bàsics

|

- Publicitat -

Les entitats juvenils i ecologistes End Fossil, Joventut pel Clima- Fridays for Future, Futuro Vegetal i Arran han convocat una manifestació el pròxim 8 de juny a Barcelona per exigir canvis en el model econòmic davant la crisi “ecosocial”. La manifestació servirà per exigir la fi de la massificació turística, de les desigualtats territorials i l’especulació amb els recursos bàsics. “Només a través de l’organització podem canviar el rumb del futur”, han advertit.

Els col·lectius denuncien que els governs actuals “atorguen més valor a la construcció de grans infraestructures que a la dignificació del sector primari” i que qui se’n ressent més és la classe popular. Així, sota el lema ‘Salut, Terra, Futur’, les entitats es manifestaran per denunciar que les polítiques dels governs i institucions, les quals asseguren que estan “entregades a generar beneficis pel sector turístic i logístic“, descuidant les classes treballadores. Això es fa evident, segons els col·lectius, en propostes com les d’ampliacions de ports i aeroports, de macroprojectes o de construccions de més carreteres i polígons “enmig d’una crisi climàtica”.

Publicitat

A més, les entitats critiquen que la pagesia és “cada vegada més víctima” del model agroindustrial i que les institucions han construït un model de producció basat en el creixement infinit, que depèn d’una naturalesa amb una capacitat de regeneració limitada i finita. “Aquesta realitat no pot canviar si l’Estat atorga més valor a la construcció de grans infraestructures que a la dignificació del sector primari”, han denunciat. En la mateixa línia, han recordat que el canvi climàtic és la major amenaça per a la salut mundial del s. XXI i que els joves estan creixent amb la sensació que el futur està perdut, així com que les conseqüències d’aquesta crisi són irreversibles. “Però només a través de la mobilització podem canviar el rumb del nostre futur”, han asseverat.

Et pot interessar  El planeta registra el març més càlid des que es recullen dades i encadena deu mesos consecutius de temperatures rècord

Per tot això, han fet una crida a sortir al carrer el pròxim 8 de juny a Barcelona a les 19 hores, data que coincidirà amb la jornada de reflexió de les eleccions europees. El recorregut de la manifestació encara no està decidit, però les entitats han demanat la màxima participació per tal que sigui una concentració “de masses”. Per anunciar-ho, els col·lectius han enganxat els cartells de la marxa a les portes del Departament de Territori de la Generalitat.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut