Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023
Edició 1771

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 01 de juny del 2023

Enric Millo reapareix per cridar l’atenció dient que “els independentistes saben que la mesa de diàleg no va enlloc”

|

- Publicitat -

El secretari d’Acció Exterior de la Junta d’Andalusia, Enric Millo, creu que la mesa de diàleg entre el Gobierno i la Generalitat “no té futur i és un nou engany” perquè “no va enlloc”. En una entrevista al programa ‘Converses’ de Cope Catalunya, ha considerat que els independentistes juguen a aquest joc per “rearmar-se i tornar-ho a intentar quan puguin”. “No amb els mateixos mètodes, sinó amb altres més sofisticats i creatius”, augura l’exdelegat del govern espanyol a Catalunya. Millo explica que ha arribat a aquesta conclusió després de viure els mesos més durs del procés, unes vivències que ha plasmat al llibre ‘El derecho a saber la verdad’.

Publicitat

En el llibre, Millo explica que Carles Puigdemont es va reunir en secret amb Mariano Rajoy “fora de la Moncloa, en un domicili particular” i que el popular va dir a l’aleshores president de la Generalitat que “ell no podia autoritzar un referèndum d’independència” i que Puigdemont li va respondre que “ja ho sabia”.

Segons l’exdelegat del Gobierno, la reunió va ser secreta a petició del president català perquè si es feia pública “es trencava el glamur del discurs que l’executiu espanyol no parlava i no escoltava o que Rajoy no es mou”.

A parer seu, durant el Procés hi va haver una “manca d’informació als ciutadans” sobre el que estava fent el govern espanyol per evitar “el xoc frontal”. “Vam acceptar fer moltes reunions secretes a petició dels protagonistes de la Generalitat que ens deien que ens havíem de reunir i parlar i nosaltres estàvem disposats a aquest diàleg”, explica.

En ser preguntat pel perfil polític de Carles Puigdemont i d’Oriol Junqueras, Millo afirma que “cap d’ells és de fiar perquè no han estat honestos”. “Diuen una cosa i després en fan una altra”, critica.

Et pot interessar  Més espionatge: els Mossos i la policia espanyola tenien una llista amb dades de més de 50.000 socis de l'ANC
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió