Dimecres, 4 d'agost de 2021 - Edició 1104
La República

Enganxada de Carracelas i Josep Costa a la xarxa per la proposta de mobilització durant l’acte de Sánchez al Liceu

La periodista retreu a l’exvicepresident del Parlament que si en una hipotètica manifestació hi van els mossos, la Generalitat actuarà com a acusació particular contra els manifestants, i Costa li diu que aquest discurs “reforça la repressió”

Àlex Huguet
Àlex Huguet 19/06/2021
Pla obert d'una estelada onejant al mig de la manifestació davant la prefectura de la Policia Nacional a Barcelona, el 20 d'octubre del 2019 (Horitzontal).

El debat sobre el paper que ha de fer el poble independentista català davant els indults dels presos polítics segueix viu a la xarxa. Aquest dissabte, ha suposat l’enganxada de l’exvicepresident del Parlament, Josep Costa, amb la periodista i tertuliana Pilar Carracelas, qui ha considerat molt mala idea que Costa proposi “impedir pacíficament” l’acte de Pedro Sánchez al Liceu. “Gran idea”, ha piulat irònicament, creien que si s’arriba a fer, pot ser que vinguin els mossos “a cascar i la Generalitat actuï d’acusació particular contra els manifestants”.

Però Costa l’ha rebatut titllant el discurs de la periodista de “reforçar la repressió en comptes de fer-la insostenible, que ha de ser l’objectiu del moviment d’alliberament”. “Gran idea és la de quedar-se a casa per por de la repressió, o perquè no val la pena arriscar-se per guanyar-hi tan poc”, ha etzibat l’exvicepresident del Parlament. Amb tot, Carracelas ha afegit que la proposta de Costa només té sentit si “deroguen la llei que han pogut derogar abans” sobre la defensa dels Mossos per part de la Generalitat, i sobretot, “si es posen ells a primera fila de les hòsties”.