Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

En Comú demana a ERC que faci “el mateix exercici de responsabilitat” i aprovi els comptes espanyols

|

- Publicitat -

La diputada d’En Comú Podem, Aina Vidal, ha reclamat aquest dilluns a ERC que faci al Congreso de los Diputados “el mateix exercici de responsabilitat” que els comuns han fet a Catalunya i doni suport als pressupostos generals de l’Estat de l’executiu de Pedro Sánchez.

En roda de premsa, Vidal ha afirmat que ara “és un moment per aprovar pressupostos expansius a totes les institucions”. En aquest sentit ha celebrat que el líder d’ERC a l’ajuntament de Barcelona, Ernest Margall, hagi anunciat que “per fi desbloquegen l’aprovació dels pressupostos de Barcelona”.

Publicitat

Vidal ha celebrat el “preacord” dels comuns amb el Govern sobre pressupostos, que passa perquè la seva formació retiri l’esmena a la totalitat dels comptes a canvi “d’un primer acord en matèria de mobilitat, de trens, duplicar el pressupost del Pacte Nacional per a la Indústria, en matèria d’Habitatge i un llarg etcètera més que anirem concretant els pròxims dies”.

Ens donem temps fins al 23 de desembre, quan serà l’aprovació definitiva dels pressupostos, per seguir negociant, però ja podem anunciar la nostra abstenció per facilitar l’aprovació d’aquest projecte de pressupostos”, ha dit. Vidal ha abordat la crisi entre els socis del Govern per apuntar que “Junts ara mateix és membre del Govern, però s’ha quedat fora de la taula de diàleg i dels pressupostos”, és a dir, que “no estan a cap dels dos projectes”. “Amb aquest acord de pressupostos s’evidencia que els pressupostos es tramitaran amb una majoria d’esquerres”, ha dit.

Et pot interessar  El Constitucional treu les urpes contra la ILP per declarar la independència aprovada al Parlament
Publicitat

Opinió

Minut a Minut