Dissabte, 28 de gener de 2023 - Edició 1647
La República

En Comú demana a ERC que faci “el mateix exercici de responsabilitat” i aprovi els comptes espanyols

La diputada d’En Comú Podem, Aina Vidal, remarca que Junts “és membre del Govern, però s’ha quedat fora de la taula de diàleg i dels pressupostos”

Agències 22/11/2021
La diputada dels comuns al Congrés Aina Vidal durant el ple de la moció de censura de Vox, el 22 d'octubre del 2020

La diputada d’En Comú Podem, Aina Vidal, ha reclamat aquest dilluns a ERC que faci al Congreso de los Diputados “el mateix exercici de responsabilitat” que els comuns han fet a Catalunya i doni suport als pressupostos generals de l’Estat de l’executiu de Pedro Sánchez.

En roda de premsa, Vidal ha afirmat que ara “és un moment per aprovar pressupostos expansius a totes les institucions”. En aquest sentit ha celebrat que el líder d’ERC a l’ajuntament de Barcelona, Ernest Margall, hagi anunciat que “per fi desbloquegen l’aprovació dels pressupostos de Barcelona”.

Vidal ha celebrat el “preacord” dels comuns amb el Govern sobre pressupostos, que passa perquè la seva formació retiri l’esmena a la totalitat dels comptes a canvi “d’un primer acord en matèria de mobilitat, de trens, duplicar el pressupost del Pacte Nacional per a la Indústria, en matèria d’Habitatge i un llarg etcètera més que anirem concretant els pròxims dies”.

Ens donem temps fins al 23 de desembre, quan serà l’aprovació definitiva dels pressupostos, per seguir negociant, però ja podem anunciar la nostra abstenció per facilitar l’aprovació d’aquest projecte de pressupostos”, ha dit. Vidal ha abordat la crisi entre els socis del Govern per apuntar que “Junts ara mateix és membre del Govern, però s’ha quedat fora de la taula de diàleg i dels pressupostos”, és a dir, que “no estan a cap dels dos projectes”. “Amb aquest acord de pressupostos s’evidencia que els pressupostos es tramitaran amb una majoria d’esquerres”, ha dit.