Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Míriam Nogueras: ‘Qui diu que som el 47%? Vam guanyar el referèndum amb més del 90% dels vots!’

'En aquell moment es van prendre les decisions que es van prendre. Segurament es van equivocar!'

|

- Publicitat -

La vicepresidenta del Partit Demòcrata, Míriam Nogueras, ha estat entrevistada a TV La República per analitzar on es troba Catalunya actualment del seu camí a la independència. Nogueras ha afirmat que estem millor que mai, tot i reconèixer que portem uns mesos de confusió. Ha explicat que és normal que hi hagi diferències entre els partits polítics perquè sempre n’hi ha hagut. ‘La novetat seria que no n’hi haguessin’, ha exclamat, però també s’ha mostrat optimista perquè en les darreres setmanes s’estan començant -diu- taules per analitzar la situació  i treballar plans d’acció conjunts on s’estan començant a entendre.

Nogueras argumenta que aquestes tensions entre diferents sector de l’independentisme són per lo difícil que va ser arribar a l’1 d’octubre i per lo difícil que van ser els dies posteriors. La també diputada ha afirmat que no estaven preparats per a un escenari amb tanta violència per part de l’Estat. ‘Ens ho havíem imaginat, era una hipòtesi, però no ho contemplàvem perquè a la Unió Europea un Estat no pot respondre així a un conflicte polític’.

Publicitat

Considera però que l’autocrítica ja s’ha fet. ‘En aquell moment es van prendre les decisions que es van prendre. Segurament es van equivocar!’ ha exclamat, però ha insistit que de res serveix autoflagelar-nos: ‘ara cal que tots tinguem molt clar fins a on estem disposats a arribar per a fer-ho possible, sabent que l’Estat Espanyol està disposat a tot per defensar la unitat d’Espanya’.

Miriam Nogueras s’ha mostrat convençuda de que ens en sortirem perquè som majoria. ‘No sé d’on surt la xifra que donen alguns de que els independentistes som el 47% de la població. En l’únic referèndum que s’ha fet sobre aquest tema ha sortit que som més del 90%’.

Et pot interessar  Nogueras critica que el PSOE només "prometi diners a Catalunya" quan hi ha eleccions

L’entrevista també ha servit per parlar de la vaga de fam, de VOX, de les eleccions municipals i de la situació del Partit Demòcrata.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut