Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024
Edició 2091

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 16 de abril del 2024

Els tripijocs en els contractes dels subministraments de la Unitat Militar d’Emergència

|

- Publicitat -

Per si el Gobierno no invertís prou diners en el Ministerio de Defensa i, per tant, en el cos militar espanyol, el responsable dels contractes de la Unitat Militar d’Emergència, David Ansón Navarro, se les empesca per donar marge als acords de subministrament de materials que permeten deixar-los “oberts a sobrecostos”, manipulant els acords amb una llista de preus màxims que són molt superiors als preus de venda al públic.

Així ho explica el digital Moncloa, que assegura que en alguns casos es triplica la previsió dels costos. Aquests contractes, que són públics, esperen les ofertes de diferents empreses, i a l’hora d’escollir a qui adjudica la licitació, els preus màxims es disparen per tal que hi hagi diferents ofertes en les empreses que es postulen.

Publicitat

Un exemple que explica Moncloa és l’adquisició de material per les escales de manteniment de l’UME 2022 i 2023, amb l’empresa Würth España com a guanyadora de la licitació. Aquesta té llistats els costos d’algun material, i el grup militar dirigit per Ansón els multiplica per dos per tal de deixar oberta la possibilitat que es tramiti un acord amb sobrecostos.

 

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut