Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024
Edició 2093

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 18 de abril del 2024

Els tribunals al costat de l’espanyolisme: El Supremo rebutja la querella de Jordi Sànchez contra Casado

|

- Publicitat -

El Tribunal Suprem no ha admès a tràmit la querella presentada per Jordi Sànchez contra el líder del PP, Pablo Casado, per calúmnies i injúries amb publicitat. En concret, el dirigent de Junts es refereix a unes declaracions de Casado el passat mes de desembre en un acte polític on va assegurar que Sànchez no li donaria lliçons de democràcia sent “un senyor que ha estat condemnat a 9 anys de presó, que ha destrossat un cotxe de la Guàrdia Civil i que s’ha pujat amb un megàfon a instigar a la violència contra les administracions de l’Estat”. Posteriorment, en una piulada també va titllar-lo de “delinqüent” condemnat per fer un cop d’estat. El tribunal ho empara en la llibertat d’expressió i en el debat polític.

El Suprem constata que les expressions “sorgeixen en el curs d’una discussió pública sobre assumptes d’interès públic i fa referència a persones amb rellevància pública”. És per això que exclou l’afectació de la intimitat i també creu que “s’amplien els límits de la crítica permissible”. “En aquests casos queden emparades per les llibertats d’expressió i informació no només crítiques inofensives o indiferents, sinó altres que puguin molestar, inquietar o disgustar”, afegeix.

Publicitat

Les declaracions de Casado, a més, es van produir després que Sànchez anunciés una querella contra el popular per un delicte d’odi per unes altres afirmacions del líder del PP on es preguntava si es podia tolerar que a un nen de cinc anys “se’l pugui apedregar i aïllar a classe” i que hi hagués professors “amb instruccions de no deixar anar al lavabo a nens perquè parlen en castellà”.

Sobre la posterior reacció de Casado a l’anunci de la querella, el Suprem insisteix que s’emmarca en un debat polític entre persones públiques que no afecta aspectes privats de les seves vides.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut