Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 19 de abril del 2024

Els treballadors de TMB no en tenen prou amb la disculpa de Bonet i en demanen la dimissió

|

- Publicitat -

Els treballadors de bus de Transports Metropolitans de Barcelona han convocat una aturada el pròxim 17 de febrer per demanar la dimissió de la presidenta de la companyia, Laia Bonet, després de la polèmica per la denúncia d’una dona en un fil a Twitter que un conductor no havia permès baixar les seves dues filles.

El comitè d’empresa va acusar la presidenta de sumar-se a “l’escarni públic” al conductor abans que conclogués la investigació interna de TMB, que va determinar que el treballador va actuar correctament. La protesta, que té el suport de tots els sindicats, també servirà per reclamar el retorn dels 25 MEUR que els conductors no han cobrat des de fa 18 anys i que els conductors es puguin jubilar als 60 anys.

Publicitat

Segons han explicat fonts sindicals, el comitè d’empresa també fa extensiva la petició de dimissió a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau; i a la presidenta del grup municipal de Junts Per Catalunya, Elsa Artadi, que en el seu moment va qualificar els fets de “gravíssims” i demanava “identificar i expedientar” el conductor.

Precisament, en les darreres hores, la presidenta de TMB, Laia Bonet, ha expressat la seva disculpa pública al conductor, a qui ha dit que se’l va acusar “injustament” i li ha traslladat el seu “afecte i suport”.

Una altra de les demandes que faran els conductors és la devolució dels 25 milions d’euros que la companyia hauria deixat de pagar des de fa unes dues dècades. TMB s’ha compromès a retornar l’import del darrer any però els sindicats demanen que la devolució sigui retroactiva des del principi.

L’empresa va admetre a finals d’any que des de principis de la primera dècada dels 2000 s’havia fet un càlcul erroni que ningú havia detectat.

Per últim, els treballadors aprofitaran per afegir-se a la concentració davant la delegació del govern espanyol per reclamar que els transportistes de viatgers i mercaderies es puguin jubilar a partir dels 60 anys.

En aquest cas, la convocatòria és arreu de l’Estat i també constarà de manifestacions davant de les delegacions del govern.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut