Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2094

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els treballadors de terra d’Iberia aniran finalment a la vaga durant el pont de la Mercè

|

- Publicitat -

Els treballadors de terra d’Iberia de l’aeroport del Prat aniran a la vaga durant el pont de la Mercè després de dos dies de negociacions infructuoses amb la direcció. El comitè de vaga ha anunciat que l’aturada pels dies 21, 22, 23 i 24 de setembre es manté en un comunicat on reiteren la necessitat d’acabar amb la temporalitat dels treballadors i de reorganitzar els torns de treball. Directiva i sindicats no preveuen reunir-se aquest divendres per intentar evitar l’aturada que, de moment, a obligat a cancel·lar més de 200 vols de Vueling, que és del mateix grup empresarial que Iberia. L’anunci arriba l’endemà que es desconvoquessin les 8 jornades de vaga a tot l’Estat com a resultat de la represa de negociacions sobre el conveni col·lectiu dels treballadors del ‘handling’.

Pel que fa a Barcelona, UGT ha afirmat que la plantilla sempre ha estat oberta al diàleg i ha volgut evitar el conflicte per respecte als passatgers i als clients de les 27 companyies aèries a les quals donen servei Iberia.

Publicitat

A més, els sindicat ha recordat que la solució al conflicte que fa més d’un any que s’allarga passa per la transformació de 400 contractes temporals a fixos parcials i contractes fixos parcials a contractes a temps complet. També reclama la reorganització de torns de treball per evitar línies de fins a 8 o 9 dies de treball continu així com més dies festius perquè la plantilla pugui conciliar la vida personal i familiar.

Els treballadors del ‘handling’ d’Iberia són els que realitzen les tasques de facturació, embarcaments de passatgers i càrrega i descàrrega d’equipatges per 27 companyies. Al Prat, ja han fet sis jornades de vaga aquest estiu -el 27 i 28 de juliol, el 24 i 25 d’agost i el 30 i 31 d’agost-, que van provocar cancel·lacions de centenars de vols i van afectar l’operativa habitual de l’aeroport sense generar incidències greus.

Et pot interessar  UGT demana "superar" el debat de l'amnistia i insta Junts a posicionar-se sobre la reducció de la jornada laboral
Publicitat

Opinió

Minut a Minut