Dissabte, 6 de març de 2021 - Edició 954
La República

Els treballadors de terra d’Iberia aniran finalment a la vaga durant el pont de la Mercè

No hi ha cap reunió convocada entre directiva i plantilla per evitar l’aturada de quatre dies

Avatar
Agències 20/09/2019
Una usuària de l'aeroport del Prat observant la pantalla de vols

Els treballadors de terra d’Iberia de l’aeroport del Prat aniran a la vaga durant el pont de la Mercè després de dos dies de negociacions infructuoses amb la direcció. El comitè de vaga ha anunciat que l’aturada pels dies 21, 22, 23 i 24 de setembre es manté en un comunicat on reiteren la necessitat d’acabar amb la temporalitat dels treballadors i de reorganitzar els torns de treball. Directiva i sindicats no preveuen reunir-se aquest divendres per intentar evitar l’aturada que, de moment, a obligat a cancel·lar més de 200 vols de Vueling, que és del mateix grup empresarial que Iberia. L’anunci arriba l’endemà que es desconvoquessin les 8 jornades de vaga a tot l’Estat com a resultat de la represa de negociacions sobre el conveni col·lectiu dels treballadors del ‘handling’.

Pel que fa a Barcelona, UGT ha afirmat que la plantilla sempre ha estat oberta al diàleg i ha volgut evitar el conflicte per respecte als passatgers i als clients de les 27 companyies aèries a les quals donen servei Iberia.

A més, els sindicat ha recordat que la solució al conflicte que fa més d’un any que s’allarga passa per la transformació de 400 contractes temporals a fixos parcials i contractes fixos parcials a contractes a temps complet. També reclama la reorganització de torns de treball per evitar línies de fins a 8 o 9 dies de treball continu així com més dies festius perquè la plantilla pugui conciliar la vida personal i familiar.

Els treballadors del ‘handling’ d’Iberia són els que realitzen les tasques de facturació, embarcaments de passatgers i càrrega i descàrrega d’equipatges per 27 companyies. Al Prat, ja han fet sis jornades de vaga aquest estiu -el 27 i 28 de juliol, el 24 i 25 d’agost i el 30 i 31 d’agost-, que van provocar cancel·lacions de centenars de vols i van afectar l’operativa habitual de l’aeroport sense generar incidències greus.