Diumenge, 2 d'octubre de 2022 - Edició 1529
La República

Els terroristes del 17-A havien redactat la reivindicació dels atemptats que volien cometre el 20 d’agost

Havien pensat en la Sagrada família, torre Eiffel i el Camp Nou i no tenien pla B segons el cap de la investigació

Agències 10/11/2020
Pla general del tribunal del judici del 17-A a l'Audiència Nacional presidit pel magistrat, Félix Alonso Guevara, el 10 de novembre del 2020 (horitzontal)

Els autors dels atemptats de Barcelona i Cambrils del 17 d’agost del 2017 havien redactat un text per reivindicar l’atac que volien dur a terme el 20 d’agost a la Sagrada Família, la Torre Eiffel i el Camp Nou. L’inspector dels Mossos d’Esquadra encarregat de la investigació el primer any ha explicat que entre les ruïnes de l’explosió d’Alcanar es va trobar en un llibre d’Abdelbaki Es-Satty l’encapçalament d’una carta que “es podria utilitzar en una reivindicació en un acte terrorista”. També es van trobar fragments d’un document amb frases que “queden una mica inconnexes” però que mostren la data del 20 d’agost del 2017 en el calendari musulmà àrab, el dia que estava previst el partit de futbol entre el Barça i el Betis.

“En nom d’Al·là el misericordiós, breu carta dels soldats d’Estat Islàmic als croats i als infidels”. Aquest és l’encapçalament d’una carta que es podria interpretar com a una reivindicació dels atemptats que preveien fer, segons ha explicat l’agent. També es va trobar una foto on Es-Satti es reivindicava com a soldat d’Estat Islàmic.