Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els socialistes fan saber ara que el discurs del 3 d’octubre no els va agradar

|

- Publicitat -

Amb la publicació del llibre “La política o el arte de lo posible” del periodista Toni Bolaño, oportunament abans de l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat, s’ha pogut saber que els socialistes tenien alguna discrepància amb el discurs autoritari que Felipe VI va fer en resposta al Primer d’Octubre.

D’aquesta manera, el llavors cap de gabinet de Pedro Sánchez, Iván Redondo, se suposa que va transmetre el seu “desacord” amb el discurs que el fill del monarca fugat va fer. Malauradament pels socialistes, la Casa Reial va respondre que “no era possible” incloure-ho en el discurs. Com a resposta, els socialistes van portar-ho amb una excel·lent discreció fins ara. Avui, amagat en la publicació d’un llibre, han donat a conèixer les seves desavinences amb el discurs.

Publicitat

Tal com apunta el Periódico, Miquel Iceta, que llavors era el primer secretari del PSC se suposa que també hi va participar. En un acte de brutal valentia per part de l’actual ministre de Cultura i perquè Pedro Sánchez li va “suggerir”, el fervorós polític amant de fer la gara-gara va demanar a Felipe VI que inclogués la paraula “diàleg” al discurs. També de manera fallida.

Iceta, ha mantingut la seva postura en el secretisme més absolut fins avui. D’aquesta manera, no es pot dir que els socialistes aplaudissin contents l'”A por Ellos” de Felipe VI. Van aplaudir-lo amb discrepàncies secretes, que han revelat quan els ha estat possible.

Es tracta doncs d’un gest molt “valent” i “útil” que comuniquen tan sols quatre anys després que succeís. A quines altres discrepàncies secretes té el PSOE i el PSC? D’aquí a quatre anys, quan es publiqui un llibre, potser ho sabrem.

Et pot interessar  ERC, Junts i el PSOE acusen el PP de fer un ús partidista del Senat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut