Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024
Edició 2063

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 19 de març del 2024

Els sindicats educatius reclamen negociar amb Aragonès després d’una reunió infructuosa amb Cambray

|

- Publicitat -

Els sindicats educatius han reclamat negociar amb el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ja que consideren que el conseller d’Eduació, Pere Aragonès, ja no és vàlid per portar a terme aquest diàleg. Ho han dit precisament després de reunir-se amb Cambray en acabar la manifestació que ha acabat davant de la seu del Departament, a la Via Augusta.

Els sindicats han lamentat que Cambray no ha fet cap proposta i que ha tornat a presentar el seu “immobilisme”, en paraules de la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura. La reunió s’ha produït després d’uns moments de tensió amb els Mossos quan els manifestants exigien que els rebés el conseller.

Publicitat

Segura ha afirmat que no volen allargar la situació de conflicte actual, però ha lamentat que amb el conseller “no és possible” negociar. En una línia similar, Marta Minguella (CGT) ha afirmat que Cambray els ha “venut fum” i ha ignorat la manifestació multitudinària i el seguiment de la vaga. “No és una persona vàlida per a la negociació”, ha manifestat.

La portaveu d’USTEC ha insistit que els motius de la vaga són diversos, no només l’avançament del calendari escolar, i per això ha reclamat negociar tots els punts. Entre aquests, revertir les retallades, l’estabilització del personal, la retirada dels nous currículums, l’aplicació real del decret d’inclusiva, la reducció de ràtios i la necessitat de més personal. “No cedirem ni un mil·límetre”, ha declarat Segura.

Des de la UGT, Lorena Martínez ha lamentat també que l’espai on els ha rebut no era adequat per tenir la trobada que fa falta. Ha afegit que si el conseller no és capaç de negociar, que dimiteixi.

Et pot interessar  L’inici de curs escolar serà el 9 de setembre per a infantil, primària i ESO

Bernat Pelach, de la Intersindical, ha recriminat a Cambray que digui que està disposat a parlar, però no faci “cap proposta”. Ha afirmat que no es pot negociar quan acabi la vaga i ha instat el Govern a fer-ho ja. Si no és així han assegurat que continuaran amb la vaga. Una vaga que des del sindicat Professors de Secundària, Joan Alis ha considerat “històrica”.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut