Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023
Edició 1884

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 23 de setembre del 2023

Els sindicats educatius reneguen de la reducció de la ràtio d’alumnes per docent

|

- Publicitat -

Els sindicats d’educació reneguen de l’anunci fet pel Departament d’Educació, segons el qual la ràtio d’alumnes per docent baixarà de 10, concretament a 9,59. El sindicat USTEC considerar que aquesta mesura és una dada “falsejada”, manifestant que no es tradueix en una reducció real.

Publicitat

El sindicat s’ha trobat amb representants del Departament en la reunió de la Mesa sectorial, amb l’objectiu d’arribar a un acord després de les vagues i protestes dutes a terme pel sector educatiu el curs passat. Tanmateix, la reunió, que s’ha allargat tres hores i mitja, ha conclòs sense acord

Segons ha explicat la portaveu d’USTEC, Iolanda Segura, a l’ACN, el Departament no accepta ara com ara calendaritzar la reversió de retallades o d’alguna de les mesures reclamades pels sindicats. Respecte de la mesura anunciada de baixar la ràtio d’alumnes per docent, la qual s’aconseguirà amb l’entrada de 3.566 nous docents, els sindicats manifesten que es tracta d’una dada “falsejada” i que no es traduirà en una reducció efectiva de la ràtio, tot al·legant que calen més docents.

A la Mesa hi han assistit representants de tots els sindicats educatius,els quals són USTEC-STEs, CCOO, Intersindical-CSC, Professors de Secundària (aspepc·sps), UGT, CGT i USOC. En paral·lel, a les portes del Departament s’hi han concentrat diversos delegats sindicals, informa l’ACN.

Et pot interessar  Fracàs de la vaga de docents, que no assoleix ni un 1% de seguiment
Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió