Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els serveis d’acollida i l’atenció a les dones es converteixen en dues prioritats pressupostàries del Govern

|

- Publicitat -

El Govern reforçarà els serveis de primera acollida, d’informació i atenció a les dones al Camp de Tarragona amb 591.133,83 euros. Aquests fons extraordinaris es destinaran als ajuntaments de municipis de més de 20.000 habitants i als consells comarcals dels territoris que han rebut un major impacte per l’arribada de persones desplaçades per la guerra d’Ucraïna. Els ajuts permetran contractar onze agents d’acollida addicionals, que s’ubicaran en els consistoris de Salou, Vila-seca, Cambrils, Reus, Tarragona i Valls, i en els consells comarcals del Tarragonès, el Baix Camp i la Conca de Barberà. L’actuació s’emmarca en el programa de suport als ens locals impulsat pel Departament d’Igualtat i Feminismes, dotat 2,9 milions d’euros.

“Amb aquesta transferència volem donar suport als ens locals que tenen més incidència d’arribades de persones refugiades al Camp de Tarragona”, ha afirmat la directora dels Serveis Territorials del Departament d’Igualtat, Eva Ferran Roig. Actualment, a Catalunya hi ha unes 21.500 persones ucraïneses acollides. D’aquestes, 3.100 es troben al Camp, especialment a les comarques del Tarragonès i el Baix Camp.

Publicitat

A banda, de la contractació d’onze agents addicionals, els fons també serviran per reforçar serveis de traducció, s’hi destinaran 110.000 euros, i per ampliar l’oferta de mòduls formatius i informatius per a les persones refugiades amb una partida de 12.000 euros. A més, la transferència preveu un finançament addicional de 12.000 euros per a diversos serveis d’informació i atenció a les dones (SIAD) de les comarques tarragonines.

“Tenint en compte que la immensa majoria de persones refugiades ucraïneses són dones, i que els SIAD han de poder donar una resposta eficaç davant de les situacions de vulnerabilitat en què es puguin trobar, també s’ha aprovat un ajut per reforçar els serveis dels municipis amb més impacte”, ha dit Ferran. “Per nosaltres és important garantir els drets de totes les persones nouvingudes i poder-les acompanyar en la seva inclusió al nostre país, aportant a la vegada una perspectiva feminista en els serveis d’atenció”, ha afegit la directora.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut