Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els rectors de les universitats públiques també defensen l’actual model d’immersió lingüística

|

- Publicitat -

Els rectors de les universitats públiques catalanes han defensat en un comunicat el model d’immersió lingüística de les escoles de Catalunya, un model que “és i ha estat d’èxit” i que “garanteix les competències lingüístiques” de l’alumnat. A més subratllen que la immersió ha contribuït “a la cohesió social, a la igualtat d’oportunitats i a la normalització de l’ús de la llengua catalana”. Per això demanen que la política lingüística a l’escola “no es basi en percentatges arbitraris desconnectats de la realitat territorial”, i que “es deixi d’instrumentalitzar políticament” una cosa “tan important” com és l’ensenyament.

Alhora, els rectors subratllen que són els professionals del món educatiu, “atenent el context social”, els qui han de determinar quin model lingüístic és “el més adient” per garantir la competència lingüística de l’alumnat. En aquest sentit reclamen un model que “afavoreixi la inclusió, la cohesió i la progressió social del país”.

Et pot interessar  Junts creu que l'informe del comitè de Peticions sobre la immersió "destrossa" la reputació del PE: "És un despropòsit"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut