Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els pressupostos “més socials i expansius” de València dediquen una quantitat irrisòria al foment del valencià

|

- Publicitat -

L’alcalde de València, Joan Ribó, de Compromís, presumia el passat dimecres que els “pressupostos més expansius i socials de la història de l’Ajuntament de València” s’aprovaven de forma imminent. Uns comptes de 1.000 milions d’euros que, l’any que ve, el consistori repartirà en diferents partides. Tanmateix, la que menys surt guanyant és la partida de foment de la llengua, que no rebrà ni 65.000 euros al llarg de l’any 2023 per a impulsar el valencià a la ciutat, on de normal ja es troba discriminat.

Tal com avança el Diari La Veu, l’Ajuntament de València, ciutat que suma gairebé 800.000 habitants, destinarà la irrisòria quantitat de 0,08 euros per veí al foment del valencià, en dedicar un total de 64.650 euros a la llengua. Aquests diners es repartiran en dues partides, una de 15.960 euros per al Gabinet de Normalització Lingüística, i una altra dels 47.500 euros restants per a ajudes a l’impuls del valencià en l’àmbit del comerç, convocatòria que l’any passat no es va repartir completament donada la falta de sol·licitants.

Et pot interessar  Violència catalanòfoba a Son Espases: guàrdies de seguretat agredeixen una pacient catalanoparlant i li reclamen que parli "en espanyol"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut