Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els presos polítics i a l’exili criden a la mobilització massiva l’11-S

Demanen tornar a convertir la Diada en un "exercici de determinació pacífica i transversal" sense "caure en cap provocació estèril

|

- Publicitat -
Els presos polítics i a l’exili han escrit una carta conjunta que aquest dilluns publiquen l”ARA’, ‘El Punt Avui’, ‘El Periódico’ i ‘La Vanguardia’ en la qual fan una crida a omplir la Diagonal de “llibertat, justícia, democràcia i república” l’11 de setembre. Els signants emplacen a la ciutadania a “omplir una vegada més els carrers de Barcelona en un exercici de determinació pacífica transversal”. Sostenen que “malgrat la repressió, l’exili i la presó” és “l’hora de reforçar grans consensos de país” sense “caure en cap provocació estèril de qui ens volen confrontats i fracturats”. Els presos i exiliats reivindiquen els drets civils i llibertats que consideren en “retrocés” a l’estat espanyol. A més, reclamen “justícia” en el procés judicial que afronten perquè “no hi ha delicte”. “L’absolució és l’única resposta que esperem”, asseveren.
Els setze signants parlen d’un 11 de setembre “excepcional per l’escenari de repressió prolongada i el record de l’1 d’octubre”. Reafirmen el seu “compromís amb convèncer i no pas de vèncer, construir i no pas fracturar, enraonar i no pas imposar”. Defensen “sense límits la llibertat com a garantia de cohesió social també a Europa” i reiteren la seva “aposta pel diàleg sincer” i “sense límits, on es pugui parlar de tot en el marc de la convivència i el respecte mutu”. A més, no descarten “res sempre que sigui pacífic i democràtic” i asseguren que “qualsevol proposta del govern de Pedro Sánchez ha de respectar la voluntat majoritària del poble de Catalunya”.

Els polítics empresonats i exiliats acaben demanant a “sindicats, patronals, col·legis professionals, entitats del tercer sector i al conjunt de la societat” que “s’impliquin en la defensa dels drets i les llibertats universals”. “Nosaltres no defallirem”, conclouen.

Et pot interessar  Cs denuncia la CCMA per "vulnerar la neutralitat" per dir 'exiliats' als independentistes que han marxat de Catalunya

La carta conjunta està signada per Carles Puigdemont, Carme Forcadell; Oriol Junqueras, Antoni Comín, Dolors Bassa, Joaquim Forn, Clara Ponsatí, Lluís Puig, Meritxell Serret, Jordi Turull, Jordi Cuixart, Marta Rovira, Raül Romeva, Josep Rull, Anna Gabriel i Jordi Sànchez.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut