Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els presos polítics de JxCat prenen partit públicament en la investidura de Pedro Sánchez

|

- Publicitat -

Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull han demanat a la direcció de JxCat l’abstenció en la investidura del candidat a la presidència del govern espanyol, Pedro Sánchez. Tal com ha avançat el ‘Nació Digital’, els tres diputats escollits el 26-M i suspesos per la Mesa del Congrés han fet arribar la seva posició a la direcció de JxCat a través d’una carta.

La formació aborda el sentit de la votació en diverses reunions. Una d’elles es va celebrar aquest dimecres al Parlament, tal com ha avançat l”Ara’, amb la presència del president del Govern, Quim Torra. També hi ha hagut una altra trobada dels dirigents de JxCat al Congrés a la presó de Lledoners els propis Sànchez, Turull i Rull, que hi van arribar aquest dimecres des de Soto del Real (Madrid).

Publicitat

Junts per la República demana votar ‘No’ a Sánchez

Al seu torn, el moviment de diputats independents de JxCAT i altres personalitats del món de l’independentisme, Junts per la República,  ha fet una crida a votar ‘No’ al PSOE. En un comunicat, apunten que “va ser completament legítim i necessari donar suport a la moció de censura que va fer fora del govern espanyol Mariano Rajoy i el PP”, però que “el PSOE forma part del bloc del 155 que va deposar el Govern de la Generalitat i el seu president arran dels fets d’octubre del 2017. Encara ara no se n’ha desdit i fins i tot ha desaprofitat l’oportunitat que li donava estar al capdavant del govern per desestimar que la fiscalia de l’Estat rebaixés les demandes de penes contra els presos polítics independentistes. Per tant, aquesta és la prova que la repressió continuarà essent l’estratègia del PSOE”. Demanen també que  “els presos no han de convertir-se en moneda de canvi de res” i asseguren que “la seva situació processal i personal no variarà sigui quin sigui el sentit del vots dels grups independentistes”.

Et pot interessar  Puigdemont manté una reunió amb la direcció de Foment del Treball a Perpinyà

El moviment només aprovaria la investidura Pedro Sánchez en un context de negociació pública amb els següents punts: “Acordar la constitució d’una mesa de negociació per a la celebració d’un referèndum pactat, atendre les recomanacions del Grup de Treball de Detencions Arbitràries de l’ONU i alliberar els independentistes en presó preventiva”, a més de frenar els impediments perquè Puigdemont, Comín i Junqueras prenguin possessió del seu escó al Parlament europeu, els recursos d’inconstitucionalitat del TC a lleis aprovades pel Parlament i respondre a altres demandes pel que fa a infraestructures i finançament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut