Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els partits progressistes del Congrés es posen d’acord per demanar una nova investigació del rei emèrit

|

- Publicitat -

ERC, JxCAT, Unides Podem, PDeCAT, la CUP, EH Bildu, BNG, Més País i Compromís han registrat una nova proposta de comissió d’investigació al Congrés sobre el rei emèrit. Els 9 partits reclamen investigar “la trama vinculada a presumptes il·legalitats i irregularitats comeses per membres d’altes institucions i les influències polítiques, diplomàtiques i comercials amb tercers països, la implicació d’estaments de l’Estat per al control de la informació dels escàndols relacionats amb el rei emèrit i la possible operació de legitimació de la perpetuació de privilegis i impunitat d’alts càrrecs de l’Estat”.

En la sol·licitud registrada aquest dilluns, 14 de novembre, els partits recorden les informacions que s’han publicat sobre Joan Carles I en els últims anys i defensen que cal “recavar tota la informació i les presumptes implicacions de la Corona i del cap de l’Estat actual en relació amb les irregularitats mencionades a fi d’esclarir i evitar tota ombra de dubte per a la institució”.

Publicitat

“És vital, doncs, que s’actuï amb total i absoluta transparència des de totes les institucions, començant per les Corts Generals, que tenen entre les seves obligacions la de fiscalitzar sobre afers d’interès general”, argumenten.

Et pot interessar  La CUP insta el Govern a "trencar l'acord" amb el PSC i no "fer de comparsa de les polítiques de la dreta"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut