Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024
Edició 2107

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 02 de maig del 2024

Els pagesos gironins mantindran el tall a l’AP-7 i l’N-II i reclamen una “resposta política”

|

- Publicitat -

Els pagesos gironins preveuen mantenir el tall de l’AP-7 i l’N-II fins que tinguin “resposta política” a les seves demandes. El portaveu del sindicat Unió de Pagesos i del moviment Revolta Pagesa, Jordi Ginebreda, assegura que la decisió està pressa i que no faran cap assemblea fins que rebin “una trucada” on l’administració es comprometi a “assumir la seva responsabilitat i començar a posar facilitats al sector”. De moment, ja tenen previst el dinar d’aquest dimecres -faran fideuada- i ja estan pensant en el sopar. A hores d’ara, centenars de persones continuen a peu de la via esmorzant i recollint les tendes que han fet servir per dormir.

Els pagesos han fet nit a l’AP-7 i aquest matí a primera hora han començat a recollir les tendes i preparar l’esmorzar. Han d’agafar forces perquè preveuen mantenir el tall durant tot el dia d’avui, com a mínim. Asseguren que no desconvocaran la protesta fins que rebin una trucada on s’atenguin les seves reivindicacions. Com ja van manifestar ahir, volen compromisos i que “es comencin a posar facilitats al sector”.

Publicitat

“Fins que no hi hagi aquesta trucada no farem assemblea”, assegura Ginebreda. De moment, mantenen els tractors a la via, han talat diversos arbres i estan amuntegant restes que ahir es van llençar fora de l’autopista -pneumàtics i plàstics- per continuar posar barreres i impedir que els puguin desallotjar.

També van arribant nous tractors que han tornat a les seves explotacions a primera hora i que ara reprendran les mobilitzacions. “Els que han marxat ja estan tornant per aguantar el que faci falta”, afirma Ginebreda. El membre de Plataforma Pagesa, Josep Vall-Llosera, assegura que hi ha “molta unió al sector” i que entre els concentrats hi ha “des de grans industrials a petits productors”. “Això vol dir que alguna cosa passa i que afecta a tothom”, afegeix.

Et pot interessar  Un centenar de tractors tallen la C-66 a la Pera per protestar contra la gestió de la sequera
Publicitat

Opinió

Minut a Minut