Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els pagesos ebrencs tallen l’AP-7 a l’Ampolla convocats per ASAJA i Plataforma Pagesa

Els sindicats mostren així el seu rebuig als acords proposats fins ara a la Taula Agrària

|

- Publicitat -

La protesta pagesa està lluny d’acabar-se. Després de setmanes d’històriques mobilitzacions que han bloquejat les principals vies del país, els pagesos de les Terres de l’Ebre han tornat a les carreteres, convocats pel sindicat agrari ASAJA i la Plataforma Pagesa. Una quarantena de tractors i una quinzena de vehicles han tallat l’autopista AP-7 aquest dimecres al matí, després de concentrar-se a primera hora al passeig de l’Arenal de l’Ampolla (Baix Ebre).

Els pagesos han desplegat pancartes, inflables i també estris per coure menjar, amb previsió d’allargar el tall fins a la mitjanit. La via està tallada en sentit nord entre l’Aldea i l’Ametlla de Mar i en sentit sud també es fan desviament per l’N-340 entre Amposta i l’Ametlla. Segons dades del Servei Català de Trànsit, això ha provocat circulació amb congestió en uns dos quilòmetres per sentit.

Publicitat

ASAJA i la plataforma pagesa volen mostrar el seu rebuig als acords proposats fins ara a la Taula Agrària. Amb la protesta, els pagesos reivindiquen que el Parlament aprovi aquest dijous requereix el canvi de nom del Departament i altres resolucions pendents. Critiquen la falta de mesures per garantir el relleu generacional i els preus justos.

Et pot interessar  UP diu que les propostes del Ministeri d'Agricultura van en la "bona línia" però n'hi ha que són "insuficients"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut