Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024
Edició 2100

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 25 de abril del 2024

Els nous senadors d’ERC acaten la Constitució espanyola en català i envoltats de crits dels unionistes

|

- Publicitat -

La senadora d’ERC Adelina Escandell i el senador d’ERC Josep María Reniu han acatat aquest dimarts la Constitució a la Cambra Alta del Congreso en català, “per imperatiu legal” i per la “llibertat dels presos polítics”, fet que ha provocat la clàssica escridassada del PP, que ha recriminat a la presidenta de la Cambra, Pilar Llop, que permetés aquesta fórmula.

Aquests dos senadors han acatat la Constitució aquest dimarts després de ser assignats pel Parlament després de les eleccions del passat 14 de febrer.

Publicitat

En aquesta sessió plenària, ambdós parlamentaris han utilitzat el català i la fórmula de “per la llibertat dels presos polítics, pel retorn de les persones exiliades, mentre no tinguem Constitució de la república catalana, per imperatiu legal, prometo”.

Així han respost a la presidenta Pilar Llop, que havia preguntat si juren o prometen acatar la Constitució. Després del jurament, Llop assegurava que obtenien plena condició de senadors, cosa que ha provocat l’esbroncada de la bancada popular, mentre gran part de l’hemicicle ha aplaudit.

Et pot interessar  Puigdemont veu cada cop "més a prop" el seu retorn a Catalunya: "En aquestes eleccions vaig a totes, no hi ha un pla B"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut