Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024
Edició 2110

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 05 de maig del 2024

Els nous jutjats de Girona, Figueres, Barcelona, Badalona i l’Hospitalet començaran a funcionar el pròxim 31 de gener

El Departament de Justícia assegura que Catalunya encara té dèficit de jutges i magistrats

|

- Publicitat -

El Departament de Justícia ja té llum verda per posar en marxa els cinc nous jutjats que corresponen a Catalunya després que s’hagi publicat al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) el Reial decret pel qual s’aprova la creació de 70 noves unitats judicials a tot l’Estat. Es tracta del Jutjat de Primera Instància número 8 de Girona, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 9 de Figueres, el Jutjat de Primera Instància número 62 de Barcelona (específic en matèria de capacitats), el Jutjat de Primera Instància número 9 de Badalona i el Jutjat de Primera Instància número 9 de l’Hospitalet de Llobregat. Tots cinc començaran a funcionar el dia 31 de gener i Justícia els dotarà amb 48 professionals més: 16 gestors, 24 tramitadors i 8 auxilis.

Pel que fa als cinc nous jutjats, el Jutjat de Primera Instància núm.8 de Girona donarà servei a 38 municipis, que sumen una població de més de 230.000 habitants; el Jutjat de Primera Instància i Instrucció núm. 9 de Figueres donarà servei a 68 municipis, que sumen una població de 145.000 habitants; el jutjat de Primera Instància núm. 62 de Barcelona només inclou la capital i donarà servei a 1,6 milions d’habitants, estarà especialitzat en matèria de capacitats, i s’ubicarà a l’edifici de la Ciutat de la Justícia; el Jutjat de Primera Instància núm. 9 de Badalona donarà servei a una població de 223.000 habitants, distribuïts en els municipis de Badalona, Montgat i Sant Adrià del Besòs i s’ubicarà a l’edifici del carrer Prim; i el Jutjat de Primera Instància núm.9 de l’Hospitalet de Llobregat només inclourà aquesta ciutat, que suma una població d’uns 265.000 habitants, i s’ubicarà a la Ciutat de la Justícia.

Publicitat
Et pot interessar  Els sindicats de presons desconvoquen la vaga després d’acordar amb Justícia millores per valor de 30 MEUR

5 nous magistrats a les Audiències Provincials i 1 JAT al TSJC

A banda dels cinc nous jutjats, el BOE també habilita la creació de sis noves places de magistrat a Catalunya: tres a l’Audiència Provincial de Barcelona, una a la de Girona, una a la de Tarragona; i també un jutge d’adscripció territorial (JAT) al TSJC per a Lleida. S’hi incorporaran el dia 31 de gener.

Justícia reclama a l’Estat continuar incrementant les unitats judicials a Catalunya

Amb tot, el Departament de Justícia assegura que Catalunya encara té dèficit de jutges i magistrats, amb 10,90 per cada 100.000 habitants, mentre que, segons apunten, la mitjana a l’Estat espanyol, en canvi, és d’11,60 jutges per cada 100.000 habitants. Per assolir la mitjana, Justícia diu que caldria disposar de 55 jutges i magistrats més.

Així mateix, el departament també afirma que, segons les dades del CGPJ, atenent els criteris de litigiositat o càrregues de treball, Catalunya necessitaria 84 nous jutges i 17 nous magistrats. “La voluntat del Departament és, per tant, continuar reclamant a l’Estat la necessitat d’invertir en la creació de noves unitats judicials a Catalunya, així com un finançament inicial de les dotacions de personal”, subratllen.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut