Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els nou CDR del 23S i alliberats lamenten que “continuen” sent “represaliats” pel seu “posicionament polític”

|

- Publicitat -
Les nou persones vinculades als CDR que van ser detingudes el passat 23 de setembre i que han estat posades en llibertat sota fiança lamenten en un comunicat conjunt que “continuen” essent “represaliades” pel seu “posicionament polític” perquè tot i que ja no estan a la presó continuen “pendents d’unes acusacions molt greus”. “No pararem fins l’arxivament de la causa” adverteix el comunicat on també participa el Grup de suport, que també reclama “la dissolució de l’Audiència Nacional, hereva directa del Tribunal d’Orden Público franquista” i “la fi del règim FIES i de l’aïllament dins de la presó”. El comunicat acaba agraint la “solidaritat de base” que s’ha manifestat “omplint carrers i caixes de solidaritat”.
“Tot i que les nostres companyes siguin a casa amb les seves familiars i amigues, continuen sent represaliades pel seu posicionament polític en favor del dret a l’autodeterminació i la seva participació en les mobilitzacions”, indica el text. “La impossibilitat de programar a llarg termini, d’idear plans de futur i de tenir els moviments limitats, són altres cares d’aquesta repressió”, afegeix el document que han difós a Twitter.

“Ens reafirmem en que es tracta d’una operació política articulada des del poder policial i judicial que respon a la necessitat del règim del 78 de fer front a aquelles que posen en qüestió la vulneració de drets constants que s’hi pateixen”, afirma el comunicat. Afegeixen que l’objectiu és “dins la causa general contra l’independentisme, criminalitzar les respostes populars front les lògiques d’Estat, aquelles lògiques que no permeten cap dissidència en la defensa dels drets nacionals i socials”.

Et pot interessar  Cas Rubiales: la fiscalia li demana 2 anys i mig de presó per agressió sexual i coaccions
Publicitat

Opinió

Minut a Minut