Dilluns, 27 de juny de 2022 - Edició 1432
La República

Els noms de Borràs i Turull sonen amb força per substituir Puigdemont al capdavant de Junts

Consellers i dirigents signen un manifest perquè l’ex pres polític i la presidenta del Parlament dirigeixin el partit

Agències 04/05/2022
Imatge de Laura Borràs, presidenta del Parlament, Jordi Turull i Josep Rull, presos polítics indultats, amb altres assistents en la manifestació del 3-O

Consellers de Junts al Govern com Jaume Giró, Victòria Alsina, Josep Maria Arimon, Violant Cervera i Lourdes Ciuró han signat un manifest perquè Laura Borràs sigui la presidenta del partit i Jordi Turull, el secretari general. “Conscients de la vàlua i el compromís de la presidenta Laura Borràs i del conseller Jordi Turull en el camí per l’assoliment de la independència de Catalunya, els emplacem des de la complicitat i l’estima personal a fer un nou pas per assumir les màximes responsabilitats al capdavant de Junts”, assegura l’escrit. No l’han subscrit ni el vicepresident, Jordi Puigneró, ni l’equip de confiança de Borràs (Francesc de Dalmases i Aurora Madaula) ni tampoc dirigents de l’entorn de Puigdemont com Elsa Artadi i Josep Rius.

Un cop superada l’etapa fundacional del partit i davant la convocatòria del Congrés Nacional pel proper 4 de juny a Argelers, el manifest expressa “el reconeixement i agraïment sense matisos al president Carles Puigdemont i al secretari general Jordi Sànchez per la seva generositat, dedicació i determinació”.

I afegeix que els “èxits polítics i organitzatius” de Junts tindran continuïtat si se sap fer de la transversalitat i la pluralitat un “motor d’impuls” del projecte mantenint “lleialtat” als postulats fundacionals del partit.

“Només des de la unitat col·lectiva i la generositat individual encararem amb èxit els reptes que tenim. Així serem útils al compromís de conquerir la independència com la millor alternativa per servir els interessos de la ciutadania”, conclou el text.

El manifest també té el suport del president de Junts al Parlament, Albert Batet; els expresos Josep Rull i Joaquim Forn; l’exalcalde Xavier Trias; les alcaldesses Anna Erra i Marta Madrenes; així com l’exconsellera Meritxell Budó.