Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els Mossos embogeixen: denuncien a la fiscalia un gag de TV3 sobre les seves recents actuacions

|

- Publicitat -

Tres sindicats dels Mossos d’Esquadra, el Sindicat de Policies de Catalunya (SPC), el Sindicat de Mossos d’Esquadra (SME) i el Col·lectiu Autònom de Treballadors (CAT), i l’Associació de Comandaments de la Policia Catalana (COPCAT) han presentat una denúncia a la fiscalia de delictes d’odi i discriminació per un gag emès pel programa d’humor i sàtira política de TV3 ‘Està passant’. En aquest gag, es carrega contra l’actuació policial dels últims dies a Catalunya i s’inclouen imatges de gossos amb cascs de policia o amb projectes de foam. A més, tanquen l’esquetx culpant-ne els seus “amos” amb una foto del conseller d’Interior, Miquel Buch. La denúncies es presenta pels presumptes delictes d’odi i injúries.
En l’escrit, els denunciants asseguren que “la idea d’anomenat gossos als policies no és nova” perquè la van utilitzar “cercles paral·lels a ETA” contra la Guàrdia Civil.

El gag es va emetre el passat 16 d’octubre i hi apareix el presentador del programa, Toni Soler, juntament amb els humoristes Jair Domínguez i Magí Modgi. Els sindicats policials i l’associació de comandaments creu que els fets “no es poden emparar en els criteris de llibertat d’expressió”, sinó que constitueixen un delicte d’odi i un altre d’injúries.

Et pot interessar  Mossos de proximitat: la Policia Local dels pobles petits del Baix Empordà
Publicitat

Opinió

Minut a Minut