Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

Els Mossos detenen vuit persones en la sisena nit de protestes i aldarulls a Barcelona

El moment de més tensió s’ha viscut a Via Laietana

Agències 22/02/2021
Un home detingut, de cara a la paret, entre diversos agents dels Mossos i furgonetes, a Plaça Catalunya, el 21 de febrer (horitzontal)

Els Mossos d’Esquadra han detingut vuit persones a Barcelona en la sisena nit de protestes a la ciutat. Cinc d’elles per robatori amb força en una botiga de roba i 3 per desordres públics i atemptat als agents de l’autoritat. Nou agents han estat ferits pels llançament d’ampolles i objectes contundents, dos dels quals han estat traslladat a centres hospitalaris. La protesta d’aquest diumenge ha començat a l’estació de Sants, des d’on els manifestants han anat caminant fins al centre de la ciutat. El moment de més tensió s’ha viscut a Via Laietana, on un grup reduït ha tirat escombraries, ampolles de vidres, restes de menjar i petards contra el cordó policial que protegia la Prefectura Superior de la Policia Nacional.

El gruix dels manifestants es trobava a la zona superior de Via Laietana i Urquinaona, on l’ambient era tranquil i sense disturbis. Els aldarulls han començat quan un grup de persones ha iniciat un seguit de llançaments a la policia. També han arrancat senyals de trànsit i els han llançat contra els agents. Els Mossos han avisat per megafonia als manifestants, i en veure que continuaven fent llançaments, han actuat dissolent la protesta.

Així, els agents han escombrat els manifestants per Via Laietana amb dos cordons policials i diversos furgons. Els participants han reculat en direcció a la plaça Urquinaona i s’han produït algunes corredisses.

Paral·lelament, un grup d’agents s’ha situat prop del Palau de la Música per evitar que els manifestants s’hi apropessin. Durant les protestes del dissabte passat, algunes persones van tirar pedres a la façana de l’edifici i en van trencar els vidres. En aquesta zona hi ha cremat un foc. Els Bombers de la Generalitat han hagut d’actuar per la crema de quinze contenidors.

Pel que fa a les barricades, segons fonts policials, alguns manifestants n’han fet a carrer del Consell de Cent i també a Rambla Catalunya. Aquests mateixos grups han llançat tot tipus d’objectes contundents contra els agents que formaven el dispositiu. Un equip conjunt de Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana de Barcelona ha detingut cinc persones que acabaven de vandalitzar i d’accedir a un establiment comercial de roba del Passeig de Gràcia.

Pel que fa al Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), ha atès un total de 6 persones a Barcelona. D’aquestes, cinc es troben en estat lleu i 1 menys greu.

Amb les dades provisionals de detencions d’aquest diumenge, els Mossos xifren en 129 les persones detingudes en el marc dels actes vandàlics que s’han produït a Catalunya des del passat dimarts 16 de febrer.