Divendres, 16 d'abril de 2021 - Edició 995
La República

Els Mossos detenen tres joves vigatans més pels aldarulls del dia del míting de Vox

S’afegeixen als sis detinguts anteriorment

Avatar
Agències 06/04/2021
Mossos barrant el pas als manifestants a Vic, després de l'acte de Vox. Imatge del 6 de febrer.

Els Mossos han detingut tres joves, de 18, 19 i 21 anys, tots ells de Vic, acusats d’un delicte de danys, desordres públics i lesions. Els fets van tenir lloc el 7 de febrer, després de l’acte electoral de Vox a la capital d’Osona. Segons el relat policial, durant els aldarulls, es van produir diversos actes vandàlics a la rambla del Passeig i del Carme, a l’estació de Renfe i en un supermercat proper al recinte firal del Sucre. Els detinguts ja han passat a disposició judicial i han quedat en llibertat amb càrrecs. Aquestes tres detencions se sumen a les sis que ja s’han fet. En total, per tant, s’han produït nou detencions i hi ha una desena persona en recerca i captura. La policia desvincula les detencions de qualsevol ideologia.

La investigació policial s’ha fet de manera conjunta entre els Mossos d’Esquadra, la Policia Local de Vic, i la Policia Local de Manlleu. Els joves que s’han detingut ara estan acusats de delictes de danys, desordres públics i lesions. En concret, a l’estació de tren de Renfe, els aldarulls van provocar danys valorats en 11.400 euros.

Dues de les detencions es van produir la mateixa nit del 7 de febrer, i quatre més el 9 i 10 de febrer relacionades amb el robatori violent que hi va haver durant els aldarulls a la rambla del Carme. A més, també hi ha dues persones més denunciades penalment i una altra que està en recerca i captura.