Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

Els Mossos crearan una unitat específica per investigar delictes d’odi

Actualment es denuncien un 20% dels casos, i la voluntat del cos policial i del conseller Sàmper és fer aflorar la xifra real

Agències 11/02/2021
El major Josep Lluís Trapero i el conseller d'Interior, Miquel Sàmper, conversant al Complex Central dels Mossos.

Els Mossos d’Esquadra crearan una unitat específica per investigar delictes d’odi arran de l’auge progressiu d’aquest tipus d’actes que s’ha detectat en els darrers anys, segons expliquen el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, i el comissari d’Informació del cos policial, Xavier Porcuna, en una entrevista a ‘El Periódico’. Al text s’especifica que Sàmper i el major dels Mossos Josep Lluís Trapero van acordar el novembre passat crear la Unitat Central de Delictes d’Odi i Discriminació. La nova divisió policial dependrà de l’Àrea Central d’Informació i la dirigirà un sotsinpector. La formaran agents amb perfil d’investigador i d’analista amb estudis acadèmics en àrees com la psicologia o la sociologia.

La voluntat dels màxims dirigents del cos, segons revela Porcuna, és “crear una cultura corporativa que sensibilitzi els agents”, en un moment en què es denuncien el 20% dels delictes. L’Institut de Seguretat Pública de Catalunya impartirà matèria sobre aquesta qüestió i els agents, tant de Mossos com de policies locals, rebran indicacions de la unitat central. Tot plegat amb l’objectiu de poder fer aflorar la xifra real d’aquest tipus delictiu.