Dimecres, 26 de gener de 2022 - Edició 1280
La República

Els Mossos condecoren la defensa de Trapero en el judici de l’1-O, amb polèmica del major inclosa

En l’acte de les Esquadres, el major Trapero ha demanat a la societat “respecte” als Mossos: “Em pregunto què té de canviar el món llançar pedres a la policia”

Agències 22/10/2021

Els Mossos d’Esquadra han condecorat aquest divendres deu persones que van ajudar a preparar la defensa en el judici de l’1-O a l’Audiència Nacional del major Josep Lluís Trapero i de l’excúpula d’Interior. En l’acte central del Dia de les Esquadres, ha estat el mateix major qui ha lliurat les medalles a, entre altres, la seva advocada, Olga Tubau; la que era cap de comunicació del cos i ara portaveu del Govern, Patrícia Plaja; el comissari Ferran López -exnúmero 2 del cos, cap durant el 155 i ara temporalment fora del cos-. Aquest dimecres va fer un any que l’Audiència Nacional va absoldre Trapero i l’excúpula d’Interior. Després de ser absolt, el major va ser restituït en les seves funcions com a cap dels Mossos.

L’acte, però, no ha estat exempt d’unes declaracions polèmiques del major Trapero, que ha volgut defensar el cos afirmant que en els últims temps observen “comportaments grupals violents” que, tot i no ser “generalitzats”, sí que expressen “una preocupant intolerància” i ha demanat “respecte” al cos policial. En l’acte de les Esquadres, Trapero ha preguntat: “Què té de canviar el món llançar pedres a la policia o cremar contenidors? Què té de transformador i revolucionari?” En aquest sentit, el major ha argumentat que l’exercici del dret de manifestació ha de “molestar”, però que no es poden “menystenir” les institucions. En un missatge en vídeo, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha assegurat que el Govern i les institucions catalanes estan “al costat” dels Mossos.