Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023
Edició 1889

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 27 de setembre del 2023

Els Mossos al servei de l’estat compleixen l’objectiu: Dos detinguts a Via Laietana i la defensa de la policia espanyola

|

- Publicitat -

Dues persones han estat detingudes pels Mossos aquest dissabte al vespre durant els incidents davant la comissaria de la Policia Nacional de Via Laietana, després de la manifestació convocada per l’ANC que ha sortit de plaça Urquinaona i ha acabat recorregut davant l’Estació de França. Un dels individus s’ha detingut per desordres públics i l’altre per atemptat a agents de l’autoritat. El cos policial ha carregat per dispersar els centenars de manifestants que s’havien quedat davant la comissaria i que han llançat objectes a la línia policial. En el transcurs dels aldarulls almenys una persona, una periodista, ha resultat ferida en rebre el cop d’un pal que un manifestant llançava a la policia. Els Mossos compten vuit agents ferits lleus.

Publicitat

Diverses furgonetes s’han desplaçat per l’avinguda, hi ha hagut corredisses i també alguns cops de porra. Aquesta tarda, un reduït grup de manifestants de la Diada s’ha aturat davant de la comissaria, al marge de la marxa principal, i hi ha hagut moments de tensió pels llançaments d’ous, bengales, ampolles de vidre i pots de fum i paper higiènic. Fins i tot s’ha acabat encenent un petit foc a la façana de la prefectura, moment en què els Mossos han reforçat el dispositiu per mirar d’acabar amb la concentració. Alguns manifestants han tirat tanques contra els agents.

Al llarg de la tarda, els Mossos han reforçat el dispositiu amb furgones dels antidisturbis, que durant uns minuts s’han situat al mig de la via, per posteriorment retirar-se i situar els cordons policials als carrers del costat de la prefectura.

Durant una estona manifestants i policies s’han vist immersos en una mena de joc del gat i la rata, amb corregudes i replegaments d’uns i altres. Alguns manifestants han intentat fer una barricada al mig del carrer amb les tanques que protegien la prefectura, però els agents les han acabat retirant.

Et pot interessar  Més de la meitat dels delictes d'odi són perpetrats per joves de menys de 35 anys, i una quarta part per menors

A causa de les corredisses, una persona ha estat atesa per membres de Sanitaris per la República, tot i que no ha rebut cap agressió per part de la policia.

Durant la tarda, una periodista que estava en un bar molt pròxim a la comissaria ha quedat estabornida després de rebre un cop de pal que ha llençat un manifestant.

Publicitat

Més notícies

Editorial

Opinió