Diumenge, 2 d'abril de 2023 - Edició 1711
La República

Els mitjans privats espanyols van dedicar la majoria d’imatges sobre la sentència del procés als aldarulls

A Telecinco i Antena 3 només els interessava titllar els manifestants independentistes de “violents”, sense tenir en compte les manifestacions pacífiques multitudinàries

Àlex Huguet 01/02/2020
Desenes de milers de persones es manifesten al Passeig de Gràcia el 18 d'octubre del 2019. (Horitzontal)

Segons un informe del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC), arran de la sentència del procés independentista el passat 14 d’octubre, les televisions privades “es van centrar majoritàriament en els episodis violents”. Parlant pròpiament, Telecinco és qui més va buscar la polèmica narrant els aldarulls per titllar els d’independentistes de “violents”, amb un 61,7% del temps d’emissió d’imatges de la sentència. Seguidament s’hi troben Antena 3 (56,5%) i La Sexta amb un 55,8%.

Pel que fa als mitjans públics, tant a Tv3 com a TVE, la violència policial als carrers van suposar al voltant d’un 30%. Així doncs, la televisió pública sí que es va fer més ressò de les manifestacions pacífiques i multitudinàries envers els episodis d’aldarulls als carrers.

Tv3, com sempre, és considerada la televisió més plural segons el CAC. Va donar 40 veus diferents per opinar sobre els fets històrics que estaven succeint al país.