Dilluns, 5 de desembre de 2022 - Edició 1593
La República

Els mitjans espanyols segueixen manipulant sense miraments sobre Puigdemont i la seva suposada investigació

L’assessor en xarxes del president exiliat recorda que el Parlament Europeu “no pot obrir cap investigació formal”, i que tot es tracta d’un informe polític de recomanacions

Redacció 17/09/2021
Muntatge de Carles Puigdemont amb la bandera de Rússia darrere

La premsa espanyolista i unionista utilitza qualsevol degoteig d’informació sobre Puigdemont per carregar contra la tasca del president exiliat i desprestigiar-lo. Així ho demostren molts titulars de notícies que asseguren que “Puigdemont vota a favor d’investigar-se a  mateix per la trama russa”, insinuant així que el Parlament Europeu, on l’independentisme ha demostrat guanyar vàries batalles contra el sistema podrit espanyol, investigarà el president legítim.

Res més lluny de la realitat, tot es tracta d’un “informe polític de recomanacions” que en cap cas pot permetre el Parlament Europeu obrir una investigació formal. Així ho afirma l’assessor en xarxes de Puigdemont, Aleix Clarió, que denuncia que als mitjans espanyols “els explota el cap amb el tema”, i matisa que alguns mitjans catalans també ho han venut malament. Segons Clarió, els motius d’amagar que tot plegat és un informe “sense cap efecte pràctic” és que tot plegat es tracta d’una “campanya organitzada pel PSOE per intentar desprestigiar el president”. “Trist i vergonyós que la premsa catalana s’hagi menjat el titular, per incapacitat o per conveniència”, afegeix en un fil a Twitter.