Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024
Edició 2101

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 26 de abril del 2024

Els jutges del cas Pegasus envien una sèrie de preguntes a Bolaños sobre Sànchez i tres ministres

|

- Publicitat -

L’Audiència Nacional ha remès un qüestionari al ministre de la Presidència del Gobierno, Félix Bolaños, perquè respongui una bateria de preguntes formulades pel jutge instructor del cas Pegasus, José Luis Calama així com del fiscal en cap. Tot plegat amb l’objectiu d’obtenir informació sobre l’espionatge al president del Gobierno, Pedro Sánchez, i als ministres Margarita Robles, Fernando Grande Marlaska i Luis Planas.

L’Audiència Nacional investiga les intervencions dels telèfons de Sánchez i diversos ministres, i fa unes setmanes va acordar citar com a testimoni Bolaños. El ministre va demanar respondre per escrit i el jutge, malgrat no tenir-ho del tot clar, ja que va mostrar-se dubtós respecte l’eficiència i la viabilitat, ho va acceptar. El magistrat dona un termini de tres dies a Bolaños, mà dreta de Sànchez, per respondre aquestes preguntes i entregar les respostes al jutjat.

Publicitat

D’altra banda, Calama també ha demanat al Centre Criptològic Nacional (CCN), un organisme vinculat al CNI, els informes definitius sobre les anàlisis dels telèfons de Sánchez, Robles, Marlaska i Planas. Ara, el CCN té un termini de set dies per enviar al jutge la documentació que ha d’acreditar les intervencions amb Pegasus.

Et pot interessar  El PSOE i la Moncloa obvien l'advertència de Puigdemont i reclamen un govern d'Illa encara que sigui en minoria
Publicitat

Opinió

Minut a Minut