Dijous, 22 d'octubre de 2020 - Edició 819
La República

Els interessos d’Asens: No admet errors del Gobierno però carrega contra les declaracions de Budó i Sabrià

El portaveu dels comuns al servei de l’estat només parla d'”una certa imatge de descoordinació” del Gobierno sobre la sortida dels menors

Redacció
Redacció 22/04/2020

El president d’Unides Podem-En Comú Podem-Galícia En comú al Congrés, Jaume Asens, ha reclamat que la consellera de Presidència i Portaveu del Govern, Meritxell Budó, rectifiqui les seves declaracions del dilluns, quan va dir que una Catalunya independent hauria evitat morts pel coronavirus.

En una entrevista aquest dimecres en Ràdio 4 recollida per Europa Press, Asens ha demanat “no instrumentalitzar aquest drama per guanyar posicions en la qüestió nacional”, ja que considera que això no fa cap favor al seu projecte polític i dóna una imatge que ha qualificat de lamentable.

“Quan la vaig escoltar vaig sentir vergonya”, ha afirmat el líder dels comuns al Congrés, que ha reclamat més lleialtat i declaracions més ponderades a la portaveu del Govern i ha criticat que, amb les seves paraules, dóna la sensació de que es desentén de problemes de la ciutadania de la resta de l’Estat.

Sobre les paraules del president d’ERC en el Parlament, Sergi Sabrià, que va demanar aquest dimarts que els residents a Catalunya fessin cas a la Generalitat i no al Govern central sobre les sortides dels menors durant l’estat d’alarma, Asens ha dit que són “temeràries” i que generen confusió perquè la Generalitat no té les competències en aquesta decisió, ha recordat.

Ha afirmat que aquestes declaracions li preocupen i ha lamentat que alimenten discursos populistes i identitaris: “Hem d’evitar caure en el ‘nosaltres sols’, ‘nosaltres ho faríem millor”, ja que creu que reforcen les idees de sectors d’Espanya que consideren aquestes veus catalanes insolidàries.

“IMATGE DE DESCOORDINACIÓ”

Preguntat per la rectificació del Govern central sobre la sortida dels menors, Asens ha apuntat que la portaveu del Govern central, María Jesús Montero, “pot ser que es precipités al matí”, ja que ha explicat que hi havia una reunió a la tarda on s’havia d’acabar de concretar com es farien aquestes sortides.

“Va haver-hi una certa imatge de descoordinació. És molt difícil fer les coses com si fos una situació normal, és impossible no equivocar-se”, ha destacat Asens, que ha dit que el Govern central ha de tenir la flexibilitat suficient i la capacitat de saber-se adaptar a les circumstàncies.

Sobre les rodes de premsa de tècnics i militars sobre el coronavirus, Asens ha defensat que “s’ha de revisar l’estratègia comunicativa” perquè no es produeixin el que ha qualificat d’errors o lapsus com el del general cap de l’Estat Major de la Guàrdia Civil, José Manuel Santiago.

“Aquesta presència contínua de militars, de vegades em sembla que és innecessària”, ha afegit el líder dels comuns, que ha destacat que el paper de l’exèrcit és necessari, però que és excessiva la seva presència diària en les rodes de premsa.

ALCALDE DE BADALONA

En ser preguntat sobre la detenció de l’alcalde de Badalona (Barcelona), Àlex Pastor, en conduir suposadament embri, Asens ha afirmat que “és aviat per anticipar escenaris”, i ha agraït la reacció ràpida del PSC.

“Els fets són greus, s’agraeix la resposta ràpida. Caldrà parlar amb els partits implicats”, ha concretat Asens, que ha demanat que s’esperi a tenir tota la informació.

Relacionats