Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els grans avantatges de la llengua catalana, segons Jordi Graupera: “En el dia a dia, et dona poder i llibertat”

|

- Publicitat -

El periodista independentista Jordi Graupera ha fet una interessant reflexió per fer veure que a la llengua catalana se li ha de donar el prestigi que es mereix en lloc de veure-la com una cosa a salvar, després de les recents polèmiques amb la nova llei de l’audiovisual i l’ús de la llengua en la docència universitària.

En un extens fil a Twitter, Graupera assegura que “parlar català és un privilegi fantàstic”, i ha enumerat els nombrosos beneficis que pot tenir dominar-la, especialment vivint a Catalunya, com ara “tenir accés a una tradició profunda, formar part d’una conversa que fa mil anys que no té ni un minut seguit de silenci”, així com el fet que saber català a Catalunya és un “ascensor social” molt ràpid.

Publicitat

En una conclusió final, el periodista resta importància al fet que els poders polítics tractin el català “com una cosa menor”, i insta a saber l’idioma per tenir més “poder i llibertat”. També fa una crida a “deixar de voler salvar el català com si fos un leprós”, sinó al contrari: “El català ens salva a cadascun de nosaltres”.


 

Et pot interessar  Joel Joan, el nou fitxatge de Ponsatí i Graupera per a la seva candidatura 'Alhora'
Publicitat

Opinió

Minut a Minut