Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024
Edició 2102

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 27 de abril del 2024

Els experts contradiuen la versió del Gobierno sobre les suposades relacions d’Algèria amb Rússia

|

- Publicitat -

La vicepresidenta primera del Gobierno, Nadia Calviño, ha vinculat recentment la decisió d’Algèria de suspendre el Tractat d’Amistat amb Espanya a les suposades relacions del país africà amb Rússia.

Tanmateix, els experts consultats pel mitjà eldiario.es contradiuen la versió de l’executiu espanyol i descarten que Rússia estigui darrere de la resposta d’Algèria. De fet, insisteixen que el motiu principal és la traïció d’Espanya al Sàhara.

Publicitat

“La iniciativa política i la resposta algeriana es gesta a Alger i per part d’algerians, una altra cosa és que als russos els agradi i hagin estat informats”, explica Eduard Soler, investigador del think tank CIDOB. “Rússia mai ha tingut influència política en l’esfera algeriana. L’única influència és sobre l’exèrcit perquè és un gran subministrador d’armament”, sosté Akram Kharief, analista independent i periodista algerià.

A Algèria, creixen les crítiques contra la manipulació de l’Estat espanyol. “El pseudodiplomàtic —José Manuel Albares— ha insinuat que no és ni més ni menys que Rússia, el mateix Putin, qui es troba darrere l’origen de la crisi. Es tracta d’una lamentable crida als EUA i a l’OTAN perquè rescatin un petit ministre sobrepassat pel seu propi comportament infame”, assenyalava un dur article d’opinió de l’agència oficial de premsa algeriana publicat aquesta setmana.

 

Publicitat

Opinió

Minut a Minut