Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024
Edició 2099

Els Països Catalans al teu abast

Dimecres, 24 de abril del 2024

Els eurodiputats independentistes expressen el seu condol per la mort del president del Parlament Europeu

|

- Publicitat -

El president del Parlament Europeu, David Sassoli, mort aquesta matinada als 65 anys, és recordat aquest dimarts al matí per tots els grups polítics a la cambra com un “europeista apassionat i compromès”. Les mostres de condol arriben des de tot l’espectre polític, amb missatges dels populars, els liberals, reformistes i conservadors europeus, els verds o l’esquerra unitària, passant per l’independentisme i el president Puigdemont. En tots aquests casos, es destaca el compromís de l’italià amb la Unió Europea i la democràcia. Els eurodiputats catalans han assegurat en diversos missatges a les xarxes socials que Sassoli serà enyorat a Brussel·les i Estrasburg, on va aconseguir un respecte transversal.

El grup dels Verds/EFA, on s’integren els eurodiputats d’ERC i els comuns, han expressat el seu “xoc” per la mort de Sassoli, que recorden com un “veritable proeuropeu”. L’eurodiputat dels comuns, Ernest Urtasun, ha dit que a Sassoli li va tocar dirigir l’Eurocambra “en un dels moments més difícils”. “Un bon home que sempre recordaré emocionat en el seu escó el dia que va ser escollit president”, ha afegit.

Publicitat

“Despertem amb una notícia colpidora. Ens deixa una persona honesta, íntegra i profundament compromesa amb una Europa més justa”, ha explicat l’eurodiputada d’ERC Diana Riba, que també ha destacat el fet que Sassoli liderés la cambra “en un dels moments més difícils de la seva història”. També des dels republicans, Jordi Solé ha afegit que Sassoli “va ser un president dialogant, tolerant i europeista”.

Els eurodiputats de Junts, que no formen part de cap dels grups de la cambra, també han volgut recordar Sassoli. L’expresident Carles Puigdemont ha assegurat que la mort de l’italià és una gran pèrdua. “No me’n sé fer a la idea. El meu condol a la seva família, als seus amics i companys. Ha estat un gran demòcrata, que ha servit amb honestedat i coratge a la millor idea d’Europa”, ha dit el de Junts.

Et pot interessar  Vist per sentència el judici contra els acusats de deixar vàters i llaços grocs a casa d'independentistes per "ridiculitzar-los"

Comín ha afegit que estan “commocionats” per la mort de Sassoli. “Si el MHP Carles Puigdemont, la consellera Clara Ponsatí i jo mateix som eurodiputats és també gràcies a la seva fermesa a l’hora d’aplicar les decisions del TJUE”, ha afirmat. “Ha mort un humanista i un polític honest, dels que fan Europa millor”, ha afegit. Ponsatí també ha expressat el seu condol.

El grup dels Conservadors i Reformistes Europeus, on hi ha també Vox, ha parlat d’una gran “pèrdua” pel Parlament Europeu i Europa.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut