Diumenge, 13 de juny de 2021 - Edició 1053
La República

Els diputats de Vox no signaran la declaració contra l’assetjament sexual

El document s’ha de signar per primer cop després que el Parlament aprovés el Pla d’Igualtat de Gènere

Avatar
Agències 03/03/2021
El diputat electe de Vox, Ignacio Garriga, a punt d'atendre els mitjans de comunicació des de l'Hotel Avenida Palace de Barcelona, acompanyat del president del partit, Santiago Abascal.

Els diputats i diputades de Vox no signaran la ‘Declaració de compromís de tolerància zero davant la discriminació i l’assetjament’ del Parlament. El seu líder, Ignacio Garriga, ha argumentat a Twitter el rebuig del partit d’extrema dreta a firmar el document que tots els i les electes han de signar per prendre possessió -i que dona les opcions de ‘sí’ o ‘no’. “No acceptarem ni una lliçó dels qui agredeixen els nostres policies, molts d’ells dones. No perdrem temps perquè ens parlin de respecte a les nostres mares, filles, dones o companyes. El nostre compromís és amb la igualtat dels espanyols”, ha afegit Garriga. El cap de files del partit d’ultradreta conclou que la prioritat és recuperar la llibertat i les institucions “segrestades”.

Es tracta d’una mesura que per primera vegada hauran de fer pública els diputats, després que s’inclogués en el Pla d’Igualtat de Gènere aprovat el 2020 i que s’aplicarà per primera vegada aquesta legislatura. Els diputats hauran de fer-la pública a més de presentar la credencial de la Junta Electoral, prometre o jurar acatar la Constitució i l’Estatut, i presentar una declaració de béns i activitats.