Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024
Edició 2095

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 20 de abril del 2024

Els detalls de l’acord entre ERC i el Gobierno per la llei audiovisual: Es complirà o és un nou engany?

|

- Publicitat -

ERC ha anunciat un acord amb el govern espanyol que “garanteix el català” a la llei audiovisual. Fonts dels republicans han informat aquest dimecres del pacte sense concretar encara en què consisteix. L’acord sobre la llei audiovisual implica que ERC es compromet a facilitar l’aprovació dels pressupostos generals de l’Estat de 2022 al Senat “per donar impuls al procés de negociació”. Els republicans havien registrat esmenes parcials a la cambra alta com a mesura de pressió a l’executiu espanyol en la negociació de la llei audiovisual.

Una estona més tard de l’anunci, el partit del president Aragonès ha concretat alguns dels punts acordats amb el Gobierno:

Publicitat
  • La destinació d’un mínim de 15 milions d’euros a la producció en català, com en la resta de llengües oficials, una mesura regulada per una llei que no depèn dels pressupostos.
  • La creació d’un fons de doblatge i subtitulat que les plataformes hauran d’incorporar en el seus catàlegs.
  • Es mantindrà el Consell de l’Audiovisual com a òrgant responsable de dirimir conflictes en doblatges amb les plataformes, recuperant així algunes de les seves competències. 
  • El 6% del catàleg mundial serà en català, afegint les quotes del català on fins ara només n’hi havia en castellà. 
  • La incorporació de la llengua de signes catalana
  • La garantia que, com a mínim, el 15% de la producció de televisió lineal pública de l’estat sigui en català, euskera o gallec, que implica més ingressos per la producció audiovisual en llengua catalana. 

 

Et pot interessar  La fiscalia demana arxivar la causa contra l'exdirectora del CNI per l'espionatge a Aragonès
Publicitat

Opinió

Minut a Minut