Dissabte, 4 de febrer de 2023 - Edició 1654
La República

Els crítics d’ERC pressionen amb el ‘No’ a Sánchez

El Col·lectiu Primer d’octubre assegura que mentre hi hagi repressió “es impossible facilitar ni per activa ni per passiva la investidura de Sánchez” i demanen el “vot crític” en les votacions de la nova Executiva Nacional

Redacció 05/09/2019

Mentre hi hagi repressió, el Col·lectiu Primer d’Octubre ho té clar: “És impossible facilitar ni per activa ni per passiva la investidura de Pedro Sánchez”. Així ho han sentenciat en un comunicat aquest dijous, alhora que demanen el “vot crític” en les votacions de la nova Executiva Nacional del partit republicà, on només hi ha una candidatura sota el nom de ‘Compromís republicà’ i que, tot apunta, seguirà la mateixa estratègia del partit.

El col·lectiu, alhora, discrepa amb la falta de consens per part de la militància, atès que no l’han consultada i no han obtingut resposta, com asseguren que se’ls hi va prometre. A més, denuncien que ERC ha “incomplert” els mandats més importants, com la implementació de la República catalana després de l’1-O o les bases de la Ponència Política de 2018 aprovada per la militància on “no renunciava a la unilateralitat” i considerava el referèndum com “el moment fundacional de la República catalana”.

Per tot això, els militants crítics d’Esquerra criden al “vot crític” en les votacions de la nova Executiva Nacional -amb una única candidatura-. Això es pot materialitzar des de l’abstenció, el vot en blanc o, fins i tot vot nul.