Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

Els crítics d’ERC pressionen amb el ‘No’ a Sánchez

|

- Publicitat -

Mentre hi hagi repressió, el Col·lectiu Primer d’Octubre ho té clar: “És impossible facilitar ni per activa ni per passiva la investidura de Pedro Sánchez”. Així ho han sentenciat en un comunicat aquest dijous, alhora que demanen el “vot crític” en les votacions de la nova Executiva Nacional del partit republicà, on només hi ha una candidatura sota el nom de ‘Compromís republicà’ i que, tot apunta, seguirà la mateixa estratègia del partit.

El col·lectiu, alhora, discrepa amb la falta de consens per part de la militància, atès que no l’han consultada i no han obtingut resposta, com asseguren que se’ls hi va prometre. A més, denuncien que ERC ha “incomplert” els mandats més importants, com la implementació de la República catalana després de l’1-O o les bases de la Ponència Política de 2018 aprovada per la militància on “no renunciava a la unilateralitat” i considerava el referèndum com “el moment fundacional de la República catalana”.

Publicitat

Per tot això, els militants crítics d’Esquerra criden al “vot crític” en les votacions de la nova Executiva Nacional -amb una única candidatura-. Això es pot materialitzar des de l’abstenció, el vot en blanc o, fins i tot vot nul.

 

Et pot interessar  La CUP es rendeix en la negociació amb el Govern pels pressupostos i anuncia una esmena a la totalitat
Publicitat

Opinió

Minut a Minut