Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024
Edició 2073

Els Països Catalans al teu abast

Divendres, 29 de març del 2024

Els consellers injustament empresonats donen suport als 9 de Lledoners

|

- Publicitat -

Diversos dels polítics independentistes injustament empresonats han manifestat el seu suport pel col·lectiu 9 Lledoners. Aquesta organització va ser creada amb motiu de les persones encausades arran de la protesta contra el judici-farsa dels presos polítics.

Concretament, els represaliats van ser detinguts en l’acte reivindicatiu que es va fer durant el trasllat dels presos polítics des de Lledoners fins al Tribunal Supremo perquè fossin jutjats.

Publicitat

Josep Rull, ras i curt ha lamentat que “perseguir el dret de manifestació és lamentable i inaudit en termes democràtics. Demanar-ne presó una aberració”.

Al seu torn, Jordi Turull, ha dit que li causa “estupor que demà comenci el judici pels 9 de Lledoners, així com les acusacions amb la petició de penes que sobre ells hi ha. Vinguin d’on vinguin!”. D’aquesta manera el conseller de Presidència represaliat ha mostrat el seu escepticisme pel fet que la Generalitat exerceixi com a acusació particular en aquest cas.

Finalment, Joaquim Forn ha tingut un punt de vista combatiu i de perseverança. “Avui fa quatre anys entràvem a la presó acusats de rebel·lió. Així ens volien silenciar i castigar. Quatre anys més tard, seguim més determinats i convençuts que mai ha dit” ha etzibat.

Et pot interessar  Turull avisa al PSOE que l'amnistia "no soluciona el conflicte polític": "Ara anem a per l'autodeterminació"
Publicitat

Opinió

Minut a Minut