Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

Els comuns supliquen a ERC que trenqui les negociacions amb Junts i pacti amb ells

Retreu a ERC que no s’hagi assegut amb el PSC ni que sigui per “constatar la llunyania”

Agències 26/04/2021
Joan Mena durant la roda de premsa d'aquest matí.

El portaveu dels comuns i diputat al Congrés espanyol, Joan Mena, ha assegurat que és una bona notícia que ERC arribi a les mateixes conclusions que els morats i “comença a entendre que no és possible un acord amb Junts”, en referència a les paraules del vicepresident del Govern en funcions, Pere Aragonès, en una entrevista del diari ‘Ara’ aquest cap de setmana. En una roda de premsa telemàtica, Mena ha demanat aquest dilluns als republicans que “es deixin d’ultimàtums”, en al·lusió al límit de l’1 de maig que fixava Aragonès, i els ha instat a dir la veritat i si realment veuen possible un acord amb Junts per confeccionar un executiu.

També ha reclamat que responguin si estan “disposats a obrir una alternativa que no passa per mans de Junts”, i que tornin a seure per negociar amb els comuns per arribar a un acord de govern sincer i que pensi en els interessos de la gent, en les seves paraules. “Oferim a ERC que tornin a la taula de negociació amb els comuns, ara que sembla que la via amb Junts està fracassada”, i ha afegit que la novetat d’aquestes converses seria que Aragonès comença a entendre que no és possible acord amb Junts, segons ell.

Ha concretat que han mantingut converses informals amb ERC i el PSC, i els ha retret que no s’hagin assegut ni per “constatar la llunyania” que hi ha entre totes dues formacions. Sobre si donarien suport a un govern d’ERC en solitari amb suports puntuals de Junts, Mena ha defensat que estan disposats a negociar amb els republicans però no a tenir un executiu condicionat pels de Puigdemont: “Junts continua obstinat en la via de la confrontació amb l’Estat, quan necessitem diàleg”.