Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024
Edició 2103

Els Països Catalans al teu abast

Dilluns, 29 de abril del 2024

Els comuns seran a la cimera educativa “de manera proactiva”, però avisen que no volen “mesures de maquillatge”

La líders dels comuns insisteix a Aragonès: "Si vol pressupostos amb nosaltres, cal enviar el Hard Rock a la paperera"

|

- Publicitat -

La líder dels comuns i presidenta d’En Comú Podem al Parlament, Jéssica Albiach, ha parlat de la cimera educativa de dimarts a Palau per abordar els mals resultats de PISA. “Hi serem de manera proactiva si és per fer un veritable debat en profunditat sobre el sistema educatiu, però no volem mesures de maquillatge. Aquí no ens hi trobaran”, ha avisat Albiach aquest dissabte al Consell Nacional de Catalunya en Comú. La líders dels comuns ha insistit que la ‘crisi educativa’ a Catalunya es fonamenta en “la desigualtat, la manca de recursos i la improvisació de polítiques públiques”. En paral·lel, Albiach ha insistit al president Aragonès: “Si vol pressupostos amb nosaltres, cal enviar el projecte del Hard Rock a la paperera de la història”.

“El PSC d’Illa està més a la dreta que el PSOE de Sánchez”

Publicitat

“Mentre continuï el Hard Rock no donarem suport als comptes”, ha reiterat la líder dels comuns, que ha posat sobre la taula les tres principals demandes de la formació per donar el vistiplau als pressupostos del 2024: “Complir amb els acords de 2023, ja que hi ha incompliments flagrants en matèria de sanitat, habitatge i transició ecològica; enviar el Hard Rock a la paperera de la història; i centrar els pressupostos en les prioritats del país: sanitat, educació, habitatge i renovables”, ha recalcat Albiach. “Jo crec que més clares no podem ser. I si Aragonès no s’atreveix a dir al PSC que el Hard Rock és un autèntic deliri ja els hi direm nosaltres”, ha etzibat la líder dels comuns, que igualment ha acusat els socialistes catalans de Salvador Illa “d’estar més a la dreta que el PSOE de Pedro Sánchez”.

Et pot interessar  Albiach assegura que els comuns volen "aliances progressistes" per "fer polítiques progressistes"

“Sembla mentida que Junts i PSC -que fan tanta bandera de la seguretat- estiguin a favor del Hard Rock, que portaria associat problemes de convivència i inseguretat”, ha reflexionat en veu alta i amb ironia Albiach, que també ha apostat per renunciar a projectes com l’ampliació de l’aeroport de Barcelona o la B-40 “que responen a un model econòmic del passat”. “La realitat és que tenim un Govern en transició i que es posa de perfil en grans temes. Estem davant d’una Generalitat feble, amb un rumb erràtic i incapaç de gestionar bé”, ha sentenciat la presidenta d’En Comú Podem, que també ha posat d’exemple negatiu les mesures contra la sequera a Catalunya. “Hem estat més de deu anys sense una política pública hídrica. I ara cal coherència, planificació i exemplaritat”, ha reclamat Albiach.

“S’estan exigint sacrificis als catalans, i especialment al sector primari. Però hi ha barra lliure al turisme o per les pistes de gel”, ha carregat la líder dels comuns, que ha volgut posar el crit al cel sobre un cas concret. “A partir d’ara no podràs dutxar-te en un centre esportiu, però un turista podrà anar a un hotel i omplir el jacuzzi”, ha apuntat Albiach. “Això demostra la ‘bizarrada’ i la manca de planificació que hi ha ara mateix al Govern”, ha conclòs la presidenta d’En Comú Podem al Parlament.

Publicitat

Opinió

Minut a Minut