Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

Els comuns, sense pietat, a Cambray: “El professorat no mereix l’arrogància ni el menyspreu del Govern”

Asens diu que la taula de diàleg ha de donar “fruits tangibles” el 2022 i reivindica la proposta d’un nou finançament

Agències 19/02/2022
Pla curt del president d'Unides Podem al Congrés, Jaume Asens | ACN

El president d’UP-ECP-GeC al Congrés dels Diputats, Jaume Asens, ha demanat “coherència” al conseller d’Educació, Josep Gonzàlez-Cambray (ERC). Durant el Consell Nacional dels comuns, aquest dissabte a Mataró, Asens ha instat el conseller a “seure i pactar” amb la comunitat educativa: “Cal més negociació, i menys arrogància i menyspreu del Govern”. Asens ha demanat “solidaritat” amb tot el professorat, que ha dit que “no mereixen l’arrogància ni el menyspreu” de la Generalitat. D’altra banda, Asens també ha parlat de la taula de diàleg, i ha assegurat que el 2022 ha de donar “fruits tangibles”. El líder dels comuns al Congrés ha reivindicat la proposta del seu grup sobre un nou finançament “just” per a Catalunya.

Així mateix, Asens també ha demanat a la consellera d’Universitats i Recerca, Gemma Geis (Junts), que “deixi de justificar la precarietat”.

Asens ha conclòs que ERC “no pot donar lliçons de res” als comuns sobre l’agenda social. El dirigent d’En Comú Podem ha afirmat que els respublicans “fan un discurs a Madrid i el contrari a Catalunya”.